Samen met secretaris-generaal Steven Martens moet hij het managementniveau zijn boven een team van specialisten. Allaerts in Sport/Voetbalmagazine: "Zo zie ik het, ja. Johan Walem is nog voor mij gekomen, we hebben er nu Gert Verheyen aan toegevoegd. Die begint volgend seizoen. Dat zijn geen kakkewieten. Johan en Gert waren heel goeie voetballers, boegbeelden. Johan speelde aan de top, in Italië. We hebben Marc Wilmots."

"Clubs doen dat ook: Ajax, Bayern München, die recupereren sommige generaties spelers. De KBVB doet net hetzelfde. Daar zit een visie achter. Het is heel belangrijk dat we een goeie vorming van onze jeugdspelers hebben, maar dat is iets wat ook de clubs doen. Die investeren daar meer en meer in. Omdat ze ook weten: dat is ons businessmodel, als wij goeie spelers opleiden, passeren wij ook langs de kassa als die naar Engeland of elders vertrekken."

De inbreng van Walem en Verheyen

Het is de taak van een sportdirecteur om ook op lange termijn te denken. "We moeten nu denken aan 2020, op spelersniveau én op scheidsrechtersniveau. Ik wil nu de nieuwe Gumienny's van die periode ontdekken", is Allaerts zich daarvan bewust.

"We zitten met onze jeugdspelers in een positieve flow. Dat succes heeft veel vaders. Ik wil niet weten wie allemaal, maar ik wil die goeie flow wel bestendigen. Onze vraag moet nu zijn: wie zijn onze Rode Duivels van Qatar 2022 en hoe maken we daar de beste spelers van? Deze generatie is nog vrij jong, tot 2018 zal het verdomd moeilijk zijn om sommige spelers uit die ploeg te spelen. Maar nu achteruit leunen en zeggen: alles gaat goed... Neen, wij moeten nu kijken naar de volgende generaties. Dat is de rol van Johan en Gert en alle anderen."

"Johan Walem is als coördinator verantwoordelijk voor alle jeugdelftallen, hij steekt de kalenders in elkaar, overlegt met de clubs en is trainer van de U21. Gert is er voor U18 en U19, die wil daar winnaars van maken, zei hij direct."

Samen met secretaris-generaal Steven Martens moet hij het managementniveau zijn boven een team van specialisten. Allaerts in Sport/Voetbalmagazine: "Zo zie ik het, ja. Johan Walem is nog voor mij gekomen, we hebben er nu Gert Verheyen aan toegevoegd. Die begint volgend seizoen. Dat zijn geen kakkewieten. Johan en Gert waren heel goeie voetballers, boegbeelden. Johan speelde aan de top, in Italië. We hebben Marc Wilmots." "Clubs doen dat ook: Ajax, Bayern München, die recupereren sommige generaties spelers. De KBVB doet net hetzelfde. Daar zit een visie achter. Het is heel belangrijk dat we een goeie vorming van onze jeugdspelers hebben, maar dat is iets wat ook de clubs doen. Die investeren daar meer en meer in. Omdat ze ook weten: dat is ons businessmodel, als wij goeie spelers opleiden, passeren wij ook langs de kassa als die naar Engeland of elders vertrekken."De inbreng van Walem en VerheyenHet is de taak van een sportdirecteur om ook op lange termijn te denken. "We moeten nu denken aan 2020, op spelersniveau én op scheidsrechtersniveau. Ik wil nu de nieuwe Gumienny's van die periode ontdekken", is Allaerts zich daarvan bewust."We zitten met onze jeugdspelers in een positieve flow. Dat succes heeft veel vaders. Ik wil niet weten wie allemaal, maar ik wil die goeie flow wel bestendigen. Onze vraag moet nu zijn: wie zijn onze Rode Duivels van Qatar 2022 en hoe maken we daar de beste spelers van? Deze generatie is nog vrij jong, tot 2018 zal het verdomd moeilijk zijn om sommige spelers uit die ploeg te spelen. Maar nu achteruit leunen en zeggen: alles gaat goed... Neen, wij moeten nu kijken naar de volgende generaties. Dat is de rol van Johan en Gert en alle anderen.""Johan Walem is als coördinator verantwoordelijk voor alle jeugdelftallen, hij steekt de kalenders in elkaar, overlegt met de clubs en is trainer van de U21. Gert is er voor U18 en U19, die wil daar winnaars van maken, zei hij direct."