De Brusselse raadkamer verwijst alle verdachten, 31 personen en één bedrijf, in het dossier rond de gokchinees Zheyun Ye door naar de correctionele rechtbank, en gaat daarmee in op de vordering van het openbaar ministerie.

Het gaat onder anderen om voormalig Liersetrainer Paul Put en negen Liersespelers. Ze zouden zich hebben laten omkopen om matchen te verliezen.

De verdachten zullen moeten terechtstaan voor private omkoping, oplichting, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en afpersing.

Ye spoorloos

De feiten dateren van de seizoenen 2004/05 en 2005/06. Ye probeerde zich toen bij verscheidene clubs uit de Belgische eerste en tweede klasse in te kopen. Dat lukte hem bij Lierse SK, La Louvière en Verbroedering Geel.

De vermeende textielzakenman benaderde spelers en trainers van wie hij eiste dat ze - tegen betaling en onder bedreiging - wedstrijden verloren met vooraf afgesproken scores. In Azië werden grote gokwinsten werden gerealiseerd op de vervalste wedstrijden.

De zaak kwam aan het licht door een artikel in Sport/Voetbalmagazine begin juli 2005. Ye zelf is nog steeds spoorloos. (KVDA)

De Brusselse raadkamer verwijst alle verdachten, 31 personen en één bedrijf, in het dossier rond de gokchinees Zheyun Ye door naar de correctionele rechtbank, en gaat daarmee in op de vordering van het openbaar ministerie. Het gaat onder anderen om voormalig Liersetrainer Paul Put en negen Liersespelers. Ze zouden zich hebben laten omkopen om matchen te verliezen. De verdachten zullen moeten terechtstaan voor private omkoping, oplichting, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en afpersing. Ye spoorloos De feiten dateren van de seizoenen 2004/05 en 2005/06. Ye probeerde zich toen bij verscheidene clubs uit de Belgische eerste en tweede klasse in te kopen. Dat lukte hem bij Lierse SK, La Louvière en Verbroedering Geel. De vermeende textielzakenman benaderde spelers en trainers van wie hij eiste dat ze - tegen betaling en onder bedreiging - wedstrijden verloren met vooraf afgesproken scores. In Azië werden grote gokwinsten werden gerealiseerd op de vervalste wedstrijden. De zaak kwam aan het licht door een artikel in Sport/Voetbalmagazine begin juli 2005. Ye zelf is nog steeds spoorloos. (KVDA)