Onlangs schreef Allijns de dynamiek en het succes van Brustor, een van de trouwe sponsors van de club, toe aan de West-Vlaamse volksaard. Waarom dan een West-Vlaamse voetbalclub verkopen aan een Maleisiër?

"De aandelen van de club zijn nu in handen van Tan Sri Vincent Tan, een Maleisiër. So what? Gaan we discrimineren? Het aanbod was er voor iedereen en men kan onmogelijk zeggen dat voor potentiële Belgische geïnteresseerden de prijs een belemmering tot aankoop vormde."

"Daarenboven stel ik vast dat zowel de Vlaamse als de Belgische regering grote inspanningen levert, zelfs verre reizen onderneemt, om buitenlandse investeerders het hof te maken. De mogelijke kritiek is dan ook fundamenteel en intellectueel incorrect. Voor de rest is er binnen de club niks veranderd. Het beleid van de laatste jaren, gestoeld op West-Vlaamse kenmerken, blijft overeind en strekt zelfs voor een tycoon tot voorbeeld: soberheid, hard werken, een euro twee keer omdraaien vooraleer hem uit te geven."

Ken Choo

Ondertussen werd Ken Choo, de rechterhand van Vincent Tan, omgedoopt tot Ket Chaud, nadat hij na de wedstrijd tegen Standard in de vroege uurtjes in de Kortrijkse uitgaansbuurt gespot werd.

"Ik nodigde Ken Choo toen de vrijdag samen met Matthias Leterme bij mij thuis uit", legt Allijns uit. "Hij is zeer enthousiast over Kortrijk, de Kortrijkzanen en de ondernemingszin die er in de regio heerst. Je ziet aan alles dat hij graag naar Kortrijk komt. Hij voelt zich opgenomen in de club en ook voor hem is dat een tof gevoel. Is het niet begrijpelijk dat men na een deugddoende zege tegen Standard nog even Kortrijk bij maanlicht bezoekt? Wat is er nu plezanter dan na een overwinning te savoureren met een glas onder vrienden?"

Lees de vijf vragen aan Joseph Allijns in Sport/Voetbalmagazine van 5 augustus.

Onlangs schreef Allijns de dynamiek en het succes van Brustor, een van de trouwe sponsors van de club, toe aan de West-Vlaamse volksaard. Waarom dan een West-Vlaamse voetbalclub verkopen aan een Maleisiër?"De aandelen van de club zijn nu in handen van Tan Sri Vincent Tan, een Maleisiër. So what? Gaan we discrimineren? Het aanbod was er voor iedereen en men kan onmogelijk zeggen dat voor potentiële Belgische geïnteresseerden de prijs een belemmering tot aankoop vormde." "Daarenboven stel ik vast dat zowel de Vlaamse als de Belgische regering grote inspanningen levert, zelfs verre reizen onderneemt, om buitenlandse investeerders het hof te maken. De mogelijke kritiek is dan ook fundamenteel en intellectueel incorrect. Voor de rest is er binnen de club niks veranderd. Het beleid van de laatste jaren, gestoeld op West-Vlaamse kenmerken, blijft overeind en strekt zelfs voor een tycoon tot voorbeeld: soberheid, hard werken, een euro twee keer omdraaien vooraleer hem uit te geven."Ondertussen werd Ken Choo, de rechterhand van Vincent Tan, omgedoopt tot Ket Chaud, nadat hij na de wedstrijd tegen Standard in de vroege uurtjes in de Kortrijkse uitgaansbuurt gespot werd. "Ik nodigde Ken Choo toen de vrijdag samen met Matthias Leterme bij mij thuis uit", legt Allijns uit. "Hij is zeer enthousiast over Kortrijk, de Kortrijkzanen en de ondernemingszin die er in de regio heerst. Je ziet aan alles dat hij graag naar Kortrijk komt. Hij voelt zich opgenomen in de club en ook voor hem is dat een tof gevoel. Is het niet begrijpelijk dat men na een deugddoende zege tegen Standard nog even Kortrijk bij maanlicht bezoekt? Wat is er nu plezanter dan na een overwinning te savoureren met een glas onder vrienden?"Lees de vijf vragen aan Joseph Allijns in Sport/Voetbalmagazine van 5 augustus.