Wat het probleem van Anderlecht is, werd Jan Mulder vorige week gevraagd toen hij de redactie van Sport/Voetbalmagazine bezocht. Een gebrek aan stabiliteit in het middenveld, vond de ex-spits. Slechts zelden, stelde hij vast, bereikt iedereen daar zijn niveau. Dat verbaasde hem.

Anderlecht leek na de onverdiende nederlaag op Club Brugge uitgeteld voor de titel, maar deze play-offs zijn zo grillig dat er elke week een ander draaiboek wordt geschreven. De geprikkelde kampioen toonde tegen KV Kortrijk nog maar eens zijn technische mogelijkheden, zijn surplus aan creativiteit en inventiviteit. Het ontwikkelde vooral in het begin van de wedstrijd een verschroeiend tempo en uitgerekend verdediger Olivier Deschacht zette paars-wit met twee goals al snel op weg naar een zorgeloze avond.

Veel gemopper in de kleedkamer was er na de mislukte start van Anderlecht in play-off 1. De ene bleek al wat meer moeite te hebben met een nederlaag dan de andere. Meer dan ooit moeten voetballers bij de zaak gehouden worden. Dat is vooral bij Anderlecht niet nieuw. Zelfoverschatting leidde doorheen de geschiedenis van de club al vaker tot puntenverlies en bezorgde nogal wat trainers nachtmerries.

Je zou denken dat de concentratie er in play-off 1 automatisch is. Vorig seizoen was dat bij Anderlecht wel zo. Nadat John van den Brom het elftal te vaak door elkaar had gegooid, zorgde de hoofdtrainer gebombardeerde Besnik Hasi meteen voor duidelijkheid. Zo snelde de ploeg bevrijd naar de titel. De afgelopen weken zocht ook Hasi vaak naar de juiste formatie.

Of hij die nu gevonden heeft? Het zal de komende matchen moeten blijken, te beginnen volgende donderdag op AA Gent. Voor Anderlecht blijft alles mogelijk. Zeker dan als de concentratie er is. Er vallen voor paars-wit in deze play-off 1 nog achttien punten te verdienen.

Wat het probleem van Anderlecht is, werd Jan Mulder vorige week gevraagd toen hij de redactie van Sport/Voetbalmagazine bezocht. Een gebrek aan stabiliteit in het middenveld, vond de ex-spits. Slechts zelden, stelde hij vast, bereikt iedereen daar zijn niveau. Dat verbaasde hem.Anderlecht leek na de onverdiende nederlaag op Club Brugge uitgeteld voor de titel, maar deze play-offs zijn zo grillig dat er elke week een ander draaiboek wordt geschreven. De geprikkelde kampioen toonde tegen KV Kortrijk nog maar eens zijn technische mogelijkheden, zijn surplus aan creativiteit en inventiviteit. Het ontwikkelde vooral in het begin van de wedstrijd een verschroeiend tempo en uitgerekend verdediger Olivier Deschacht zette paars-wit met twee goals al snel op weg naar een zorgeloze avond.Veel gemopper in de kleedkamer was er na de mislukte start van Anderlecht in play-off 1. De ene bleek al wat meer moeite te hebben met een nederlaag dan de andere. Meer dan ooit moeten voetballers bij de zaak gehouden worden. Dat is vooral bij Anderlecht niet nieuw. Zelfoverschatting leidde doorheen de geschiedenis van de club al vaker tot puntenverlies en bezorgde nogal wat trainers nachtmerries.Je zou denken dat de concentratie er in play-off 1 automatisch is. Vorig seizoen was dat bij Anderlecht wel zo. Nadat John van den Brom het elftal te vaak door elkaar had gegooid, zorgde de hoofdtrainer gebombardeerde Besnik Hasi meteen voor duidelijkheid. Zo snelde de ploeg bevrijd naar de titel. De afgelopen weken zocht ook Hasi vaak naar de juiste formatie.Of hij die nu gevonden heeft? Het zal de komende matchen moeten blijken, te beginnen volgende donderdag op AA Gent. Voor Anderlecht blijft alles mogelijk. Zeker dan als de concentratie er is. Er vallen voor paars-wit in deze play-off 1 nog achttien punten te verdienen.