De Geschillencommissie van de KBVB heeft Mbokani een schorsing van vier wedstrijden, waarvan een met uitstel, en een boete van 400 euro opgelegd wegens natrappen op Lokerenspeler Kilian Overmeire.

Tv-beelden In hun competitiewedstrijd op 30 oktober ging Mbokani na een fout van Overmeire tegen de grond. Daarop trapte hij de Lokerenspeler, die ook op de grond lag, in het gezicht. Mbokani wordt nu geschorst op basis van de tv-beelden, want de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie merkte de fout niet op.

Volgens Anderlechtadvocaat Daniël Spreutels ging het om een "ongelukkige reflex" en was het zeker geen geval van agressie.Beroep

Mbokani, die door interlandverplichtingen met Congo niet aanwezig was in het bondsgebouw, mist de wedstrijden tegen Charleroi (27/10), AA Gent (30/10) en KV Mechelen (03/11). Hij mag vrijdag wel aantreden tegen Waasland-Beveren.

Anderlecht had zes dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de schorsing, maar besliste om dat niet te doen. (Belga/KVDA)

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Mbokani een schorsing van vier wedstrijden, waarvan een met uitstel, en een boete van 400 euro opgelegd wegens natrappen op Lokerenspeler Kilian Overmeire. Tv-beelden In hun competitiewedstrijd op 30 oktober ging Mbokani na een fout van Overmeire tegen de grond. Daarop trapte hij de Lokerenspeler, die ook op de grond lag, in het gezicht. Mbokani wordt nu geschorst op basis van de tv-beelden, want de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie merkte de fout niet op. Volgens Anderlechtadvocaat Daniël Spreutels ging het om een "ongelukkige reflex" en was het zeker geen geval van agressie. Beroep Mbokani, die door interlandverplichtingen met Congo niet aanwezig was in het bondsgebouw, mist de wedstrijden tegen Charleroi (27/10), AA Gent (30/10) en KV Mechelen (03/11). Hij mag vrijdag wel aantreden tegen Waasland-Beveren. Anderlecht had zes dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de schorsing, maar besliste om dat niet te doen. (Belga/KVDA)