De landskampioen won de openingsmatch van de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 5-0 (rust: 2-0) van een zwak Gent, De Sutter (2), Praet, Bruno en Yakovenko zorgden voor de goals. Paars-wit wordt voorlopig alleen leider met 25 punten.

Raak voor de thuisploeg

De eerste echte kans was op het kwartier voor Biglia, maar doelman Padt redde de inzet van de aanvoerder met de voet. Vier minuten later was het wel raak voor de thuisploeg via De Sutter en nog voor het halfuur werkte Praet de 2-0 keurig in doel.

De Buffalo's acteerden zwak, maar Brüls was kort voor rust wel dicht bij de aansluitingstreffer. Het schot van de Duitstalige Belg strandde echter op de paal.

Versnelling hoger

Na de pauze had Gent opnieuw kunnen scoren maar Soumahoro trapte gekruist naast. Anderlecht besefte dat de drie punten nog niet binnen waren en schakelde een versnelling hoger. Met goals van De Sutter en invallers Bruno en Yakovenko werd het nog een ruime zege.

In de stand heeft Anderlecht met 25 punten voorlopig 3 punten meer dan Zulte-Waregem, Club Brugge en Genk. Het trio komt woensdag in actie, respectievelijk tegen Charleroi, Lierse en Standard. Gent blijft op de zevende plaats met 19 punten. (Belga/TV)

De landskampioen won de openingsmatch van de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League met 5-0 (rust: 2-0) van een zwak Gent, De Sutter (2), Praet, Bruno en Yakovenko zorgden voor de goals. Paars-wit wordt voorlopig alleen leider met 25 punten.Raak voor de thuisploeg De eerste echte kans was op het kwartier voor Biglia, maar doelman Padt redde de inzet van de aanvoerder met de voet. Vier minuten later was het wel raak voor de thuisploeg via De Sutter en nog voor het halfuur werkte Praet de 2-0 keurig in doel. De Buffalo's acteerden zwak, maar Brüls was kort voor rust wel dicht bij de aansluitingstreffer. Het schot van de Duitstalige Belg strandde echter op de paal.Versnelling hoger Na de pauze had Gent opnieuw kunnen scoren maar Soumahoro trapte gekruist naast. Anderlecht besefte dat de drie punten nog niet binnen waren en schakelde een versnelling hoger. Met goals van De Sutter en invallers Bruno en Yakovenko werd het nog een ruime zege. In de stand heeft Anderlecht met 25 punten voorlopig 3 punten meer dan Zulte-Waregem, Club Brugge en Genk. Het trio komt woensdag in actie, respectievelijk tegen Charleroi, Lierse en Standard. Gent blijft op de zevende plaats met 19 punten. (Belga/TV)