Anderlecht bevestigt de komst van Gohi Bi Zoro Cyriac van Standard. De 21-jarige Ivoriaanse aanvaller tekent bij paars-wit een contract voor vier seizoenen.

Cyriac zelf en Standard hadden gisteren al gemeld dat Cyriac de Rouches verlaat voor landskampioen Anderlecht.

De Ivoriaan, die zijn opleiding kreeg in de bekende academie ASEC Mimosas, kwam in januari 2009 aan in België en speelde in vier seizoenen 66 wedstrijden voor Standard. Anderlecht betaalt circa 2 miljoen voor de aanvaller.

"Na veel nadenken heb ik ervoor gekozen om bij RSC Anderlecht te gaan voetballen vanaf het seizoen 2012-2013", zegt Cyriac op de website van RSCA. "Ik had kunnen kiezen voor een meer lucratieve transfer naar het buitenland, maar RSC Anderlecht beantwoordt aan mijn sportieve wensen en ik ben fier voor een grote, ambitieuze club te kunnen voetballen."

"Toch vergeet ik ook de vier sportieve seizoenen niet die ik kende bij Standard. Ik bedank de supporters, het personeel, de staf, de trainers waarmee ik heb gewerkt en al mijn ploegmaats. Ik heb er op alle niveaus veel bijgeleerd", vertelt hij.

Anderlecht zal wel niet meteen een beroep kunnen doen op zijn nieuwe spits: Cyriac is nog zeker tot begin volgend jaar buiten strijd, nadat hij begin april de kruisbanden van zijn rechterknie scheurde. (Belga/KVDA)