Het begon niet zo goed voor Anderlecht. Herve Kagé trapte Kortrijk in de 20e minuut vanop de penaltystip op voorsprong, na een fout van Bram Nuytinck op de Kortrijk-middenvelder. In de 32e minuut bracht Sofiane Hanni Anderlecht langszij.

In de tweede periode zorgden nieuwkomer Lukasz Teodorczyk (50e), die al de assist voor de 1-1 geleverd had, Alexandru Chipciu (54e), kapitein Steven Defour (63e) en Indrissa Sylla (75e) voor de ruime zege.

AA Gent heeft zondagavond de tweede speeldag afgesloten met een 1-0 zege tegen Racing Genk. Lang zag het ernaar uit dat het bij een doelpuntloos gelijkspel zou blijven. Jérémy Perbet bezorgde de thuisploeg de drie punten pas in blessuretijd.

Eerder op de dag won Lokeren met 3-0 van Westerlo. Zaterdag ging Charleroi in een Henegouwse derby met 0-1 winnen bij Moeskroen, won KV Mechelen met 0-2 in Eupen en Zulte Waregem eveneens met 0-2 in Beveren. Standard hield met 2-0 de punten thuis tegen Sint-Truiden.

Vrijdagavond opende KV Oostende de tweede speeldag met een 1-0 zege tegen Club Brugge.

Na twee speeldagen hebben alleen Anderlecht, Zulte Waregem en Charleroi nog het maximum van zes punten.

(Belga/BO)

Het begon niet zo goed voor Anderlecht. Herve Kagé trapte Kortrijk in de 20e minuut vanop de penaltystip op voorsprong, na een fout van Bram Nuytinck op de Kortrijk-middenvelder. In de 32e minuut bracht Sofiane Hanni Anderlecht langszij. In de tweede periode zorgden nieuwkomer Lukasz Teodorczyk (50e), die al de assist voor de 1-1 geleverd had, Alexandru Chipciu (54e), kapitein Steven Defour (63e) en Indrissa Sylla (75e) voor de ruime zege. AA Gent heeft zondagavond de tweede speeldag afgesloten met een 1-0 zege tegen Racing Genk. Lang zag het ernaar uit dat het bij een doelpuntloos gelijkspel zou blijven. Jérémy Perbet bezorgde de thuisploeg de drie punten pas in blessuretijd.Eerder op de dag won Lokeren met 3-0 van Westerlo. Zaterdag ging Charleroi in een Henegouwse derby met 0-1 winnen bij Moeskroen, won KV Mechelen met 0-2 in Eupen en Zulte Waregem eveneens met 0-2 in Beveren. Standard hield met 2-0 de punten thuis tegen Sint-Truiden. Vrijdagavond opende KV Oostende de tweede speeldag met een 1-0 zege tegen Club Brugge. Na twee speeldagen hebben alleen Anderlecht, Zulte Waregem en Charleroi nog het maximum van zes punten. (Belga/BO)