Met een thuisduel tegen Charleroi - het nummer zes uit de reguliere competitie - begint Anderlecht met op papier de makkelijkste opdracht aan play-off 1. Ideaal, zeker na de mentale tik door het verlies in de bekerfinale tegen grote concurrent Club Brugge.

Toch drie kanttekeningen.

Eén. Charleroi verloor slechts vijf van zijn vijftien uitwedstrijden. Zes keer won het zelfs. Verliezen deed het onder meer op Anderlecht, maar slechts met 1-0. Datzelfde Anderlecht ging op Mambour met 3-1 onderuit. Bij een voorsprong van zijn ploeg - en dat is meteen kanttekening twee - wisselde Felipe Mazzu zijn drie aanvallers. Niets bijzonders, wel meer trainers zouden dit doen. Alleen: Mazzu bracht er drie aanvallers voor in de plaats. En hij deed het niet alleen tegen Anderlecht, evenmin alleen in thuiswedstrijden. Hij deed het ook uit bij Westerlo en Waasland-Beveren. Het leverde hem en zijn ploeg telkens de drie punten op. Charleroi speelt vrijwel steeds met minstens vier zuivere aanvallers.

Het excuus van tegen een muur te hebben moeten opboksen, zal naar alle verwachting niet opgaan mocht Anderlecht het er op paasmaandag slecht van af brengen tegen Charleroi. Groter vraagteken is hoe fit de selectie aan de play-offs begint. Waarmee we bij kanttekening drie zijn aanbeland: doorgaans is frisheid een bepalende factor in het seizoensslot, bij Anderlecht zijn te veel sleutelspelers niet eens fit. Zie Chancel Mbemba, zie Steven Defour. Of ze zijn het pas na een lange onbeschikbaarheid: zie Dennis Praet.

Anderlecht-Charleroi wordt allerminst een walk in the park voor de thuisploeg.

Met een thuisduel tegen Charleroi - het nummer zes uit de reguliere competitie - begint Anderlecht met op papier de makkelijkste opdracht aan play-off 1. Ideaal, zeker na de mentale tik door het verlies in de bekerfinale tegen grote concurrent Club Brugge.Toch drie kanttekeningen. Eén. Charleroi verloor slechts vijf van zijn vijftien uitwedstrijden. Zes keer won het zelfs. Verliezen deed het onder meer op Anderlecht, maar slechts met 1-0. Datzelfde Anderlecht ging op Mambour met 3-1 onderuit. Bij een voorsprong van zijn ploeg - en dat is meteen kanttekening twee - wisselde Felipe Mazzu zijn drie aanvallers. Niets bijzonders, wel meer trainers zouden dit doen. Alleen: Mazzu bracht er drie aanvallers voor in de plaats. En hij deed het niet alleen tegen Anderlecht, evenmin alleen in thuiswedstrijden. Hij deed het ook uit bij Westerlo en Waasland-Beveren. Het leverde hem en zijn ploeg telkens de drie punten op. Charleroi speelt vrijwel steeds met minstens vier zuivere aanvallers.Het excuus van tegen een muur te hebben moeten opboksen, zal naar alle verwachting niet opgaan mocht Anderlecht het er op paasmaandag slecht van af brengen tegen Charleroi. Groter vraagteken is hoe fit de selectie aan de play-offs begint. Waarmee we bij kanttekening drie zijn aanbeland: doorgaans is frisheid een bepalende factor in het seizoensslot, bij Anderlecht zijn te veel sleutelspelers niet eens fit. Zie Chancel Mbemba, zie Steven Defour. Of ze zijn het pas na een lange onbeschikbaarheid: zie Dennis Praet.Anderlecht-Charleroi wordt allerminst een walk in the park voor de thuisploeg.