In de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (3-1) plantte Olivier Deschacht in de 64e minuut zijn hand in het gezicht van Bruggeling Victor Vazquez. De verdediger van RSCA had op dat moment al een gele kaart achter zijn naam staan. Scheidsrechter Sébastien Delferiere hield bij de handbeweging van Deschacht zijn kaarten op zak.

Dat deed de arbiter in de slotminuten ook ten voordele van de tegenstander. Felipe Gedoz, die eerder ook al geel had gekregen, pakte uit met een wilde tackle met beide benen vooruit op Steven Defour. De Braziliaanse aanvaller kwam daar ongestraft mee weg.

In beide gevallen vindt de Reviewcommissie de beoordeling van Delferiere te laks, nu krijgt hun overtreding alsnog een staartje. Beide spelers mogen zich binnenkort met hun club voor verantwoording naar de Geschillencommissie van de KBVB begeven nadat het Bondsparket zijn strafvoorstel heeft gegeven. (Belga)

In de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (3-1) plantte Olivier Deschacht in de 64e minuut zijn hand in het gezicht van Bruggeling Victor Vazquez. De verdediger van RSCA had op dat moment al een gele kaart achter zijn naam staan. Scheidsrechter Sébastien Delferiere hield bij de handbeweging van Deschacht zijn kaarten op zak. Dat deed de arbiter in de slotminuten ook ten voordele van de tegenstander. Felipe Gedoz, die eerder ook al geel had gekregen, pakte uit met een wilde tackle met beide benen vooruit op Steven Defour. De Braziliaanse aanvaller kwam daar ongestraft mee weg. In beide gevallen vindt de Reviewcommissie de beoordeling van Delferiere te laks, nu krijgt hun overtreding alsnog een staartje. Beide spelers mogen zich binnenkort met hun club voor verantwoording naar de Geschillencommissie van de KBVB begeven nadat het Bondsparket zijn strafvoorstel heeft gegeven. (Belga)