Besnik Hasi probeert in Sport/Voetbalmagazine klaarheid te scheppen rond enkele heikele thema's bij competitieleider Anderlecht. Zo ook rond de zaak-Lucas Biglia. "Lucas Biglia verdient het zeker om in een sterkere competitie te spelen", aldus de T2 van paars-wit. "Ik zeg niet noodzakelijk een betere club dan Anderlecht, maar zeker een land waar het niveau hoger ligt. We denken al sinds de zomer na over zijn vervanging, toen al vreesden we dat we hem kwijt zouden zijn. Hij gaf aan dat hij wou vertrekken met het oog op zijn kansen op het WK met Argentinië.

"We zoeken in de eerste plaats intern naar een vervanger en hebben daarvoor twee spelers op het oog: Kanu en René Streckx. Maar hetzelfde type zullen we nooit vinden, Biglia is uniek."

Spel aanpassen

De Argentijn heeft allicht nooit zo goed gespeeld als in de eerste competitiehelft van dit seizoen, erkent Hasi: "Hij is gegroeid in zijn rol. Alleen de maanden voor zijn schouderoperatie was hij even goed."

"Om hem te vervangen zullen we sowieso ons spel moeten aanpassen. Naast Kanu en Sterckx denken we bijvoorbeeld ook aan Cheikhou Kouyaté, die een rij vooruit zou kunnen schuiven. Maar dat zou complicaties scheppen voor de centrale defensie."

Besnik Hasi probeert in Sport/Voetbalmagazine klaarheid te scheppen rond enkele heikele thema's bij competitieleider Anderlecht. Zo ook rond de zaak-Lucas Biglia. "Lucas Biglia verdient het zeker om in een sterkere competitie te spelen", aldus de T2 van paars-wit. "Ik zeg niet noodzakelijk een betere club dan Anderlecht, maar zeker een land waar het niveau hoger ligt. We denken al sinds de zomer na over zijn vervanging, toen al vreesden we dat we hem kwijt zouden zijn. Hij gaf aan dat hij wou vertrekken met het oog op zijn kansen op het WK met Argentinië. "We zoeken in de eerste plaats intern naar een vervanger en hebben daarvoor twee spelers op het oog: Kanu en René Streckx. Maar hetzelfde type zullen we nooit vinden, Biglia is uniek." Spel aanpassen De Argentijn heeft allicht nooit zo goed gespeeld als in de eerste competitiehelft van dit seizoen, erkent Hasi: "Hij is gegroeid in zijn rol. Alleen de maanden voor zijn schouderoperatie was hij even goed." "Om hem te vervangen zullen we sowieso ons spel moeten aanpassen. Naast Kanu en Sterckx denken we bijvoorbeeld ook aan Cheikhou Kouyaté, die een rij vooruit zou kunnen schuiven. Maar dat zou complicaties scheppen voor de centrale defensie."