Dat is de enige conclusie die na Charleroi-Anderlecht overeind blijft, in een play-off-systeem waar elke week een waarheid van de vorige speeldag ongedaan wordt gemaakt.

Charleroi geraakt door de nederlaag voorlopig niet van de laatste plaats weg. Het was zondagavond na de Brusselse goal niet bij machte een antwoord te verzinnen. Smaakmakers als Kebano en Tainmont zaten stevig in de greep van hun rechtstreekse tegenstanders.

De Brusselaars pakten hun laatste kans om mee te doen voor de titel. Paarswit voetbalde minder goed dan de vorige wedstrijden, maar toonde zich deze keer wél efficiënt. Het creëerde weinig kansen, maar toonde wel vechtlust en gaf achteraan niets weg. Met de terugkeer van een ijzersterke Mbemba zit Anderlecht op verdedigend vlak goed.

Voor de wedstrijd schreven we: 'hoe beter Anderlecht voetbalt, hoe minder kans het maakt op de titel.' In dat opzicht ziet het er plots een stuk minder slecht uit voor de kampioen.

Dat is de enige conclusie die na Charleroi-Anderlecht overeind blijft, in een play-off-systeem waar elke week een waarheid van de vorige speeldag ongedaan wordt gemaakt.Charleroi geraakt door de nederlaag voorlopig niet van de laatste plaats weg. Het was zondagavond na de Brusselse goal niet bij machte een antwoord te verzinnen. Smaakmakers als Kebano en Tainmont zaten stevig in de greep van hun rechtstreekse tegenstanders.De Brusselaars pakten hun laatste kans om mee te doen voor de titel. Paarswit voetbalde minder goed dan de vorige wedstrijden, maar toonde zich deze keer wél efficiënt. Het creëerde weinig kansen, maar toonde wel vechtlust en gaf achteraan niets weg. Met de terugkeer van een ijzersterke Mbemba zit Anderlecht op verdedigend vlak goed.Voor de wedstrijd schreven we: 'hoe beter Anderlecht voetbalt, hoe minder kans het maakt op de titel.' In dat opzicht ziet het er plots een stuk minder slecht uit voor de kampioen.