Anderlecht en landskampioen AA Gent hebben zondagnamiddag in de topaffiche van speeldag 3 in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld.

Door de puntendeling verliest paars-wit het maximum in de stand. De Brusselaars delen met 7 op 9 de leiding met Sint-Truiden en Oostende, die zaterdag ook 1-1 gelijkspeelden. Gent als nummer vier heeft 5 punten.

Anderlecht kwam in de achtste minuut bijna op voorsprong. Een kopbal van Defour spatte uiteen op de lat. Vier minuten later hing het leer toch tegen de touwen. Idrissa Sylla kopte een voorzet van Defour hard voorbij Sels. Voor de Guinese spits al de derde competitietreffer van het nog prille seizoen.

Uitstekende kopbal

De Buffalo's reageerden halfweg de eerste periode via Dejaegere, die een uitstekende kopbal uit doel zag geranseld door Proto. Kort daarna had Suarez de 2-0 aan de voet, maar de Argentijn besloot op de Gentse goalie.

Vijf minuten voor de koffie was de 1-1 bijna een feit. Nana Asare mocht na een knappe schepbal van Dejaegere van dichtbij knallen, maar ook hij vond Proto op zijn weg. Meteen daarna kreeg Asare een tweede kans, maar de Ghanees kwam net te laat om een voorzet van Foket binnen te tikken.

'Gevaarlijk'

In de tweede helft was Anderlecht na vijf minuten als eerste gevaarlijk. Een knal van Sylla werd door Sels in hoekschop geduwd. Aan de overzijde mocht Proto zich na een uur dan toch omdraaien. Laurent Depoitre kwam bij een flankvoorzet van Foket slim voor zijn man en knikte de 1-1 binnen.

Besnik Hasi reageerde onmiddellijk en bracht Ezekiel voor Suarez. Toch bleven de bezoekers het gevaarlijkst maar onder meer Dejaegere en opnieuw Depoitre kregen de bal er niet in. Anderlecht prikte tegen langs Ezekiel, die net naast besloot.

In het slotkwartier gingen beide teams nog verwoed op zoek naar de winninggoal, maar aan de score veranderde niets meer.

Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Om 18 uur ontvangt Charleroi bekerwinnaar en vicekampioen Club Brugge. Standard en Waasland-Beveren sluiten de speeldag om 20 uur af met een duel op Sclessin. (Belga/AVE)

Anderlecht en landskampioen AA Gent hebben zondagnamiddag in de topaffiche van speeldag 3 in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Door de puntendeling verliest paars-wit het maximum in de stand. De Brusselaars delen met 7 op 9 de leiding met Sint-Truiden en Oostende, die zaterdag ook 1-1 gelijkspeelden. Gent als nummer vier heeft 5 punten.Anderlecht kwam in de achtste minuut bijna op voorsprong. Een kopbal van Defour spatte uiteen op de lat. Vier minuten later hing het leer toch tegen de touwen. Idrissa Sylla kopte een voorzet van Defour hard voorbij Sels. Voor de Guinese spits al de derde competitietreffer van het nog prille seizoen.De Buffalo's reageerden halfweg de eerste periode via Dejaegere, die een uitstekende kopbal uit doel zag geranseld door Proto. Kort daarna had Suarez de 2-0 aan de voet, maar de Argentijn besloot op de Gentse goalie. Vijf minuten voor de koffie was de 1-1 bijna een feit. Nana Asare mocht na een knappe schepbal van Dejaegere van dichtbij knallen, maar ook hij vond Proto op zijn weg. Meteen daarna kreeg Asare een tweede kans, maar de Ghanees kwam net te laat om een voorzet van Foket binnen te tikken.In de tweede helft was Anderlecht na vijf minuten als eerste gevaarlijk. Een knal van Sylla werd door Sels in hoekschop geduwd. Aan de overzijde mocht Proto zich na een uur dan toch omdraaien. Laurent Depoitre kwam bij een flankvoorzet van Foket slim voor zijn man en knikte de 1-1 binnen.Besnik Hasi reageerde onmiddellijk en bracht Ezekiel voor Suarez. Toch bleven de bezoekers het gevaarlijkst maar onder meer Dejaegere en opnieuw Depoitre kregen de bal er niet in. Anderlecht prikte tegen langs Ezekiel, die net naast besloot.In het slotkwartier gingen beide teams nog verwoed op zoek naar de winninggoal, maar aan de score veranderde niets meer.Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Om 18 uur ontvangt Charleroi bekerwinnaar en vicekampioen Club Brugge. Standard en Waasland-Beveren sluiten de speeldag om 20 uur af met een duel op Sclessin. (Belga/AVE)