Anderlecht en Milan Jovanovic in beroep tegen schorsing

© Belga

Het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en een boete van 500 euro voorgelegd aan Anderlechtspeler Milan Jovanovic.

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een schorsingsvoorstel van drie speeldagen en een boete van 500 euro voorgelegd aan Anderlechtspeler Milan Jovanovic. Paars-wit en zijn Servische aanvaller gaan in beroep.

Dat betekent dat Jovanovic vandaag voor de Geschillencommissie moet verschijnen.

Als ‘Jova’ drie speeldagen geschorst wordt, mist hij de competitiewedstrijden tegen Waasland-Beveren (10 februari), Charleroi (15 februari) en Club Brugge (24 februari).

Jovanovic werd in de topper van de 25e speeldag tegen Standard vijf minuten voor de rust door scheidsrechter Serge Gumienny naar de kleedkamers gestuurd nadat hij zich met een stevige duw in de rug revancheerde op Standard-verdediger Daniel Opare.

De Bock meteen voor Geschillencommissie

Het bondsparket heeft verder Laurens De Bock opgeroepen om voor de Geschillencommissie te verschijnen. De verdediger van Club Brugge kreeg in de topper tegen Racing Genk rood nadat hij Benji De Ceulaer aan het strafschopgebied onderuit trok.

De Bock kreeg geen schorsingsvoorstel maar moet onmiddellijk voor de Geschillencommissie verschijnen. Er hangt hem immers nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd nadat hij voor in november 2012, toen nog als speler van Lokeren, werd uitgesloten na een gelijkaardige overtreding op Bergen-spits Jeremy Perbet.

Ayew en Mokulu

Ten slotte vraagt het parket van de KBVB drie wedstrijden schorsing en 500 euro boete voor Ibrahim Ayew (Lierse). Benjamin Mokulu (Lokeren) kijkt aan tegen twee matchen schorsing en 300 euro boete.

Beide spelers werden uitgesloten in de competitiewedstrijd tussen Lierse en Lokeren (1-1). Ayew moest na 66 minuten gaan douchen na een fout op De Pauw. Elf minuten later werd Mokulu uitgesloten na een aanvaring met Saidi.

De twee spelers verschijnen dinsdag voor de Geschillencommissie als ze het schorsingsvoorstel niet aanvaarden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content