Sport/Voetbalmagazine sprak met Jean Kindermans, technisch directeur van de jeugdopleiding bij Anderlecht. Kindermans: "Wij hebben heel goede ervaringen met hem. We dachten eerst wel nog dat de gemeenschappelijke taal hem een goede begeleider zou maken van spelers als Suárez, maar dat was geen succes. Dat was duidelijk zijn ding niet: hij was een trainer, geen begeleider. Zijn trainingen waren altijd heel goed voorbereid en hij was een enorme motivator."

Kindermans vervolgt: "Maar ik moet daar één kanttekening bij plaatsen: het ging destijds om jonge jongens die nog alles aangereikt moesten krijgen, dan is de stap naar profs een groot verschil. De komende maanden zullen uitwijzen of hij dat niveau heeft - al zal hij zoals elke trainer ook het goede materiaal moeten hebben.

"Hij is bij ons vrij sober begonnen bij de U11 en vervolgens doorgegroeid naar de U15. Bij Anderlecht is het de gewoonte dat je geleidelijk stappen hogerop zet. Een van zijn gebreken - maar je kan dat ook als een kwaliteit zien - was zijn ongeduld. Hij was héél ambitieus om het hoogste niveau te halen. Maar als je geen voetbalervaring hebt en een diploma UEFA B, heb je tijd nodig om stappen te zetten."

"Ik kreeg de indruk dat hij andere plannen had dan die stappen te doorlopen. We konden zijn ritme niet meer volgen en zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan. Het is hem nu gelukt om op het hoogste niveau te debuteren. Dat getuigt van durf. Hij zal er in elk geval nooit spijt van hoeven te hebben dat hij het niet geprobeerd heeft. We kunnen hem alleen maar succes wensen." (RDG)

Sport/Voetbalmagazine sprak met Jean Kindermans, technisch directeur van de jeugdopleiding bij Anderlecht. Kindermans: "Wij hebben heel goede ervaringen met hem. We dachten eerst wel nog dat de gemeenschappelijke taal hem een goede begeleider zou maken van spelers als Suárez, maar dat was geen succes. Dat was duidelijk zijn ding niet: hij was een trainer, geen begeleider. Zijn trainingen waren altijd heel goed voorbereid en hij was een enorme motivator." Kindermans vervolgt: "Maar ik moet daar één kanttekening bij plaatsen: het ging destijds om jonge jongens die nog alles aangereikt moesten krijgen, dan is de stap naar profs een groot verschil. De komende maanden zullen uitwijzen of hij dat niveau heeft - al zal hij zoals elke trainer ook het goede materiaal moeten hebben."Hij is bij ons vrij sober begonnen bij de U11 en vervolgens doorgegroeid naar de U15. Bij Anderlecht is het de gewoonte dat je geleidelijk stappen hogerop zet. Een van zijn gebreken - maar je kan dat ook als een kwaliteit zien - was zijn ongeduld. Hij was héél ambitieus om het hoogste niveau te halen. Maar als je geen voetbalervaring hebt en een diploma UEFA B, heb je tijd nodig om stappen te zetten." "Ik kreeg de indruk dat hij andere plannen had dan die stappen te doorlopen. We konden zijn ritme niet meer volgen en zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan. Het is hem nu gelukt om op het hoogste niveau te debuteren. Dat getuigt van durf. Hij zal er in elk geval nooit spijt van hoeven te hebben dat hij het niet geprobeerd heeft. We kunnen hem alleen maar succes wensen." (RDG)