Heylen is een centrale verdediger die sinds de U13 deel uitmaakt van de jeugdopleiding van Anderlecht en met succes het Purple Talents-programma afwerkte, waarin studie met topsport wordt gecombineerd. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij de landskampioen.

"Michaël Heylen is een uitstekende centrale verdediger met voetballende kwaliteiten. Hij is een wissel voor de toekomst," zegt manager Herman Van Holsbeeck. "Michaël verdient deze kans, hij liet zich al positief opmerken in de Next Gen wedstrijden tegen Barcelona en VFL Wolfsburg".

Heylen zelf noemt het een hele eer zijn eerste profcontract te mogen ondertekenen. "Ik heb hier jarenlang voor gewerkt. Maar ik besef dat het nu pas begint. Het moeilijkste moet nog komen. Doorstromen naar de kern van de eerste ploeg is het volgende doel maar ik wil niets overhaasten. Alles op zijn tijd." (KVDA)

Heylen is een centrale verdediger die sinds de U13 deel uitmaakt van de jeugdopleiding van Anderlecht en met succes het Purple Talents-programma afwerkte, waarin studie met topsport wordt gecombineerd. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij de landskampioen. "Michaël Heylen is een uitstekende centrale verdediger met voetballende kwaliteiten. Hij is een wissel voor de toekomst," zegt manager Herman Van Holsbeeck. "Michaël verdient deze kans, hij liet zich al positief opmerken in de Next Gen wedstrijden tegen Barcelona en VFL Wolfsburg". Heylen zelf noemt het een hele eer zijn eerste profcontract te mogen ondertekenen. "Ik heb hier jarenlang voor gewerkt. Maar ik besef dat het nu pas begint. Het moeilijkste moet nog komen. Doorstromen naar de kern van de eerste ploeg is het volgende doel maar ik wil niets overhaasten. Alles op zijn tijd." (KVDA)