De voorbije anderhalve maand bracht de 37-jarige linkerflankverdediger door in de B-kern. Deschacht hervat woensdag de trainingen met de groep.

Negatief

Deschacht beleeft een bijzonder lastig seizoen bij de Belgische recordkampioen, waar hij nog tot eind dit seizoen onder contract ligt. Medio februari maakte paars-wit bekend dat Deschacht naar de B-kern werd verwezen.

Een moeilijke relatie tussen Hein Vanhaezebrouck en de verdediger werd door de media aangehaald als reden, maar dat ontkende de coach even later. 'Dit is geen beslissing van de coach alleen, maar van de spelers, de staf én de directie. Gewoon omdat de feiten dusdanig waren dat de groep niet meer normaal kon functioneren', klonk het destijds op Neerpede.

Deschacht gaf evenwel toe dat hij 'te negatief' was geweest met betrekking tot de prestaties van zijn teamgenoten.

PO1

Anderlecht kan achterin versterking gebruiken, want na de thuisnederlaag tegen AA Gent (0-2) op de openingsspeeldag van Play-off 1 tellen ze al negen punten achterstand op leider Club Brugge, dat in extremis de drie punten thuishield tegen Racing Genk (1-0) na een strafschopdoelpunt van Lior Refaelov. Bovendien moest paars-wit de tweede plaats in de stand, die recht geeft op een stek in de voorrondes van de Champions League, afstaan aan de Gentenaars.

De voorbije anderhalve maand bracht de 37-jarige linkerflankverdediger door in de B-kern. Deschacht hervat woensdag de trainingen met de groep.Deschacht beleeft een bijzonder lastig seizoen bij de Belgische recordkampioen, waar hij nog tot eind dit seizoen onder contract ligt. Medio februari maakte paars-wit bekend dat Deschacht naar de B-kern werd verwezen. Een moeilijke relatie tussen Hein Vanhaezebrouck en de verdediger werd door de media aangehaald als reden, maar dat ontkende de coach even later. 'Dit is geen beslissing van de coach alleen, maar van de spelers, de staf én de directie. Gewoon omdat de feiten dusdanig waren dat de groep niet meer normaal kon functioneren', klonk het destijds op Neerpede. Deschacht gaf evenwel toe dat hij 'te negatief' was geweest met betrekking tot de prestaties van zijn teamgenoten. Anderlecht kan achterin versterking gebruiken, want na de thuisnederlaag tegen AA Gent (0-2) op de openingsspeeldag van Play-off 1 tellen ze al negen punten achterstand op leider Club Brugge, dat in extremis de drie punten thuishield tegen Racing Genk (1-0) na een strafschopdoelpunt van Lior Refaelov. Bovendien moest paars-wit de tweede plaats in de stand, die recht geeft op een stek in de voorrondes van de Champions League, afstaan aan de Gentenaars.