Anderlecht houdt titelkansen gaaf

Op de zesde speeldag in play-off 1 is Anderlecht met 0-4 gaan winnen op het veld van Racing Genk. De weg naar de titel ligt open.

Anderlecht heeft een belangrijke stap richting landstitel gezet. Het won met 0-4 bij Racing Genk. Kanu scoorde twee maal, Gillet en De Sutter pikten ook hun doelpunt mee. Kevin De Bruyne moest de strijd na tien minuten staken met een blessure.

WedstrijdverloopAnderlecht kwam al na 8 minuten op voorsprong. Kanu profiteerde van een foutje van Nadson en tikte binnen. Op dat moment stond Genk even met tien, na een blessure van Kevin De Bruyne. Hij brak vermoedelijk zijn teen en werd vervangen.

Anderlecht domineerde en dat resulteerde op het halfuur in de 0-2. Gillet schoot knap binnen met links. Na de rust ging Anderlecht verder door op het elan van de eerste helft. Na 52 minuten tikte Kanu de derde assist van Milan Jovanovic voorbij Köteles.

De eerste kans van Genk volgde na een hoekschop van de ingevallen Daniel Töszer. Jeroen Simaeys kon koppen, maar Behrang Safari redde op de lijn. Thomas Buffel kon even later alleen op Silvio Proto af gaan, maar hij raakte niet voorbij de doelman. Vijf minuten voor tijd kreeg Tom De Sutter nog eens speelgelegenheid van Jacobs en hij bedankte na nauwelijks een minuut. Hij scoorde op aangeven van Gillet.

Anderlecht slaat kloof met achtervolgers

Anderlecht heeft nu een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Club Brugge. Genk staat derde op tien punten. (Belga/INM)