Anderlecht huurt de Ghanees Frank Acheampong tot het einde van het seizoen van de Thaise club Buriram United, met aankoopoptie. De 19-jarige aanvaller wordt beschouwd als een groot Afrikaans talent.

Acheampong speelde sinds februari 2011 voor Buriram United in Thailand, waar hij is uitgegroeid tot een van de sterren van het kampioenschap. Zijn doelpuntenteller staat intussen op 17 in 56 wedstrijden. Vorig jaar werd hij verkozen tot beste speler in de Thaise competitie. In augustus maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Ghana.

Acheampong kreeg al de bijnaam 'Ghanese Messi' - iets waar hij zelf naar verwijst in zijn Twitteraccount (@okebomessi10).

Ook andere Europese clubs hebben al interesse getoond in Acheampong. Zo weigerde Buriram United vorig jaar een bod van 625.000 pond (730.000 euro) van het Duitse Borussia Mönchengladbach. Celtic Glasgow nodigde hem uit voor een stage, maar in Schotland kon hij manager Neil Lennon niet overtuigen.

Bij Anderlecht krijgt hij nu zes maanden de tijd om zich te bewijzen. Hij is de derde nieuwkomer voor de Brusselaars deze wintermercato, na de Zweed Samuel Armenteros en de Nederlander Demy De Zeeuw.

Acheampong is zeer blij met zijn verhuis naar Anderlecht. 'Ik heb enkele weken op mijn visum moeten wachten, maar ik ben opgetogen dat ik nu eindelijk hier ben,' zo zei hij aan La Dernière Heure.

Bekijk een compilatie van de doelpunten van Acheampong voor Buriram United:

Anderlecht huurt de Ghanees Frank Acheampong tot het einde van het seizoen van de Thaise club Buriram United, met aankoopoptie. De 19-jarige aanvaller wordt beschouwd als een groot Afrikaans talent. Acheampong speelde sinds februari 2011 voor Buriram United in Thailand, waar hij is uitgegroeid tot een van de sterren van het kampioenschap. Zijn doelpuntenteller staat intussen op 17 in 56 wedstrijden. Vorig jaar werd hij verkozen tot beste speler in de Thaise competitie. In augustus maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Ghana. Acheampong kreeg al de bijnaam 'Ghanese Messi' - iets waar hij zelf naar verwijst in zijn Twitteraccount (@okebomessi10). Ook andere Europese clubs hebben al interesse getoond in Acheampong. Zo weigerde Buriram United vorig jaar een bod van 625.000 pond (730.000 euro) van het Duitse Borussia Mönchengladbach. Celtic Glasgow nodigde hem uit voor een stage, maar in Schotland kon hij manager Neil Lennon niet overtuigen. Bij Anderlecht krijgt hij nu zes maanden de tijd om zich te bewijzen. Hij is de derde nieuwkomer voor de Brusselaars deze wintermercato, na de Zweed Samuel Armenteros en de Nederlander Demy De Zeeuw. Acheampong is zeer blij met zijn verhuis naar Anderlecht. 'Ik heb enkele weken op mijn visum moeten wachten, maar ik ben opgetogen dat ik nu eindelijk hier ben,' zo zei hij aan La Dernière Heure.Bekijk een compilatie van de doelpunten van Acheampong voor Buriram United: