Kortrijk en RSC Anderlecht traden aan voor de laatste wedstrijd van de dertiende speeldag.

In de 9e minuut maakte Adam Marusic, de diepte in gestuurd door Elohim Rolland, de eerste kans voor Kortrijk meteen af. Anderlecht had voortdurend balbezit, maar een stug verdedigend Kortrijk gaf weinig kansen weg en kon ook rekenen op een goed keepende Darren Keet.

Zes minuten na rust was die toch geklopt toen Imoh Ezekiel op aangeven van Olivier Deschacht de gelijkmaker in doel trapte. Ezekiel scoorde zo zijn eerste echte doelpunt voor paars-wit, nadat zijn treffer van afgelopen zondag tegen Club Brugge uiteindelijk als own-goal op naam van Laurens De Bock kwam.

Strafschoppen, geen

Anderlecht ging op zoek naar meer, maar kende pech in de afwerking. Na afloop waren de spelers van Anderlecht boos op scheidsrechter Joeri Van De Velde. Die had drie keer een strafschop kunnen fluiten voor paars-wit, maar zag geen graten in twee trekfouten op Stefano Okaka en een hands van Elohim Rolland.

Door het puntenverlies moet Anderlecht de leidersplaats aan Oostende en AA Gent laten. Die hebben 27 punten, Anderlecht 26. Zulte Waregem (23), Club Brugge (22) en Genk (20) maken de top zes compleet. Met 17 punten deelt Kortrijk de zevende plaats met Sint-Truiden en Charleroi.

(Belga/RR)

Kortrijk en RSC Anderlecht traden aan voor de laatste wedstrijd van de dertiende speeldag. In de 9e minuut maakte Adam Marusic, de diepte in gestuurd door Elohim Rolland, de eerste kans voor Kortrijk meteen af. Anderlecht had voortdurend balbezit, maar een stug verdedigend Kortrijk gaf weinig kansen weg en kon ook rekenen op een goed keepende Darren Keet. Zes minuten na rust was die toch geklopt toen Imoh Ezekiel op aangeven van Olivier Deschacht de gelijkmaker in doel trapte. Ezekiel scoorde zo zijn eerste echte doelpunt voor paars-wit, nadat zijn treffer van afgelopen zondag tegen Club Brugge uiteindelijk als own-goal op naam van Laurens De Bock kwam. Anderlecht ging op zoek naar meer, maar kende pech in de afwerking. Na afloop waren de spelers van Anderlecht boos op scheidsrechter Joeri Van De Velde. Die had drie keer een strafschop kunnen fluiten voor paars-wit, maar zag geen graten in twee trekfouten op Stefano Okaka en een hands van Elohim Rolland. Door het puntenverlies moet Anderlecht de leidersplaats aan Oostende en AA Gent laten. Die hebben 27 punten, Anderlecht 26. Zulte Waregem (23), Club Brugge (22) en Genk (20) maken de top zes compleet. Met 17 punten deelt Kortrijk de zevende plaats met Sint-Truiden en Charleroi.(Belga/RR)