Coach Hein Vanhaezebrouck verraste met zijn opstelling, en dropte Andy Najar en Olivier Deschacht in de basis. Najar was opnieuw fit na maanden van blessureleed, terwijl Deschacht voor het eerst in de startelf terugkeerde na zijn verwijzing naar de B-kern.

Anderlecht toonde het meeste initiatief, terwijl Charleroi zich vooral beperkte tot verdedigen. Paars-wit kwam wel moeilijk tot grote kansen.

Gerkens scoorde bijna de 1-0, maar verdediger Dessoleil bracht redding. Op slag van rust brak Pieter Gerkens (44.) dan toch de ban. Na een knappe diepe bal van Morioka duwde de Limburger de bal voorbij Charleroi-keeper Penneteau.

De thuisploeg ging in de tweede periode op zoek naar de 2-0, en kreeg iets voor het uur loon naar werken. Ryota Morioka (57.) verdubbelde na een corner de score.

Twintig minuten voor tijd milderde Charleroi. Kaveh Rezaei (70.) werkte een knappe collectieve aanval af. Anderlecht diepte toch snel weer de kloof uit via Leander Dendoncker (73.), die een vrije trap van Trebel binnenkopte.

Bijna bracht Charleroi de spanning terug met de 3-2, maar eerst Rezaei en nadien Bedia misten.

Vrijdag deelden Racing Genk en Club Brugge de punten (1-1). AA Gent en Standard streden zondagavond om de derde plek. Het werd een felbevochten partij in de Ghelamco Arena: de Luikenaars bogen een 1-0 achterstand in vijf minuten om via invaller Gojko Cimirot en Edmilson. Na de rust werd de gelijkmaker van Gent afgekeurd en ook Roman Yaremchuk kon de bordjes vanop de stip niet in evenwicht brengen. In blessuretijd werkte Luis Pedro Cavanda nog een counter af voor de bezoekers.

Coach Hein Vanhaezebrouck verraste met zijn opstelling, en dropte Andy Najar en Olivier Deschacht in de basis. Najar was opnieuw fit na maanden van blessureleed, terwijl Deschacht voor het eerst in de startelf terugkeerde na zijn verwijzing naar de B-kern. Anderlecht toonde het meeste initiatief, terwijl Charleroi zich vooral beperkte tot verdedigen. Paars-wit kwam wel moeilijk tot grote kansen. Gerkens scoorde bijna de 1-0, maar verdediger Dessoleil bracht redding. Op slag van rust brak Pieter Gerkens (44.) dan toch de ban. Na een knappe diepe bal van Morioka duwde de Limburger de bal voorbij Charleroi-keeper Penneteau. De thuisploeg ging in de tweede periode op zoek naar de 2-0, en kreeg iets voor het uur loon naar werken. Ryota Morioka (57.) verdubbelde na een corner de score. Twintig minuten voor tijd milderde Charleroi. Kaveh Rezaei (70.) werkte een knappe collectieve aanval af. Anderlecht diepte toch snel weer de kloof uit via Leander Dendoncker (73.), die een vrije trap van Trebel binnenkopte. Bijna bracht Charleroi de spanning terug met de 3-2, maar eerst Rezaei en nadien Bedia misten. Vrijdag deelden Racing Genk en Club Brugge de punten (1-1). AA Gent en Standard streden zondagavond om de derde plek. Het werd een felbevochten partij in de Ghelamco Arena: de Luikenaars bogen een 1-0 achterstand in vijf minuten om via invaller Gojko Cimirot en Edmilson. Na de rust werd de gelijkmaker van Gent afgekeurd en ook Roman Yaremchuk kon de bordjes vanop de stip niet in evenwicht brengen. In blessuretijd werkte Luis Pedro Cavanda nog een counter af voor de bezoekers.