Van de oorlogsretoriek van Besnik Hasi en Herman Van Holsbeeck is dan toch niets in de praktijk gebracht zondagmiddag. Anderlecht-Club Brugge werd een prettig kijkstuk en de Reviewcommissie mocht uitslapen. Scheidsrechter Gumienny trok een rist gele kaarten, maar geen een kon worden betwist en onbestrafte brutaliteiten waren er niet.

Anderlecht nam de maat van Club, in de cijfers toch, want in het spel lag het onder. Het omgekeerde van het onderlinge duel in het Jan Breydelstadion drie weken geleden. Toen was Club de mindere, meer nog dan Anderlecht nu, maar het won. Dat Anderlecht het haalde met 3-1, dankte het aan een vroeg doelpunt in geschenkverpakking en nóg twee goals waarbij een Brugse verdediger te simpel in de fout ging.

Het dankte de zege ook aan het vijftal ex-scheidsrechters dat het vorige week ongemeen hard te verduren kreeg en bekend staat als de Reviewcommissie. Die waagde het Silvio Proto te laten vervolgen voor zijn brutale charge op Teddy Chevalier in het PO-duel tegen KV Kortrijk. Het was uiteindelijk de Geschillencommissie Hoger Beroep van het Betaalde Voetbal die hem zondag tegen Club aan de kant zette.

Zo kwam het dat de pas herstelde Davy Roef het Brusselse doel verdedigde. En hoe. Met een half dozijn reflexen ranselde hij de Brugse ballen uit alle hoeken en hield zo zijn ploeg op voorsprong. Alleen Refaelov slaagde erin hem te verschalken. De Israëliër was op dezelfde manier als Najar bij het Brusselse openingsdoelpunt door een onoplettende linksachter - eerst De Bock, daarna Acheampong - doorgang verleend. De pass van Vazquez was even afgemeten als die van Defour.

Niemand die weet of Proto met dezelfde reflexen zou hebben uitgepakt. Niemand bij Anderlecht ook die nog klaagde gisteren over de beslissingen van de Reviewcommissie en de Geschillencommissie Hoger Beroep. Met zijn reddingen en zijn cool pakte Roef het hele Vanden Stockstadion in. Het werkte ook nog eens aanstekelijk, want de hatelijkheden naar de Brugse concurrent bleven dit keer uit. Allemaal winst.

Het resultaat van een prettige namiddag is dat Anderlecht zich plots weer meldt als de grote titelfavoriet. Eén voorbehoud echter, en geen klein: Mitrovic pakte zijn negende gele kaart en staat op één karton van het einde van zijn play-offs. Scoren blijft moeilijk voor dit Anderlecht, ondanks zijn drie doelpunten tegen Club. Najar pikt zijn goaltje mee tegenwoordig, maar voor Praet was het van 2014 geleden en Acheampong heeft er de neus niet voor. Hasi kruist zijn vingers.

Van de oorlogsretoriek van Besnik Hasi en Herman Van Holsbeeck is dan toch niets in de praktijk gebracht zondagmiddag. Anderlecht-Club Brugge werd een prettig kijkstuk en de Reviewcommissie mocht uitslapen. Scheidsrechter Gumienny trok een rist gele kaarten, maar geen een kon worden betwist en onbestrafte brutaliteiten waren er niet.Anderlecht nam de maat van Club, in de cijfers toch, want in het spel lag het onder. Het omgekeerde van het onderlinge duel in het Jan Breydelstadion drie weken geleden. Toen was Club de mindere, meer nog dan Anderlecht nu, maar het won. Dat Anderlecht het haalde met 3-1, dankte het aan een vroeg doelpunt in geschenkverpakking en nóg twee goals waarbij een Brugse verdediger te simpel in de fout ging.Het dankte de zege ook aan het vijftal ex-scheidsrechters dat het vorige week ongemeen hard te verduren kreeg en bekend staat als de Reviewcommissie. Die waagde het Silvio Proto te laten vervolgen voor zijn brutale charge op Teddy Chevalier in het PO-duel tegen KV Kortrijk. Het was uiteindelijk de Geschillencommissie Hoger Beroep van het Betaalde Voetbal die hem zondag tegen Club aan de kant zette.Zo kwam het dat de pas herstelde Davy Roef het Brusselse doel verdedigde. En hoe. Met een half dozijn reflexen ranselde hij de Brugse ballen uit alle hoeken en hield zo zijn ploeg op voorsprong. Alleen Refaelov slaagde erin hem te verschalken. De Israëliër was op dezelfde manier als Najar bij het Brusselse openingsdoelpunt door een onoplettende linksachter - eerst De Bock, daarna Acheampong - doorgang verleend. De pass van Vazquez was even afgemeten als die van Defour.Niemand die weet of Proto met dezelfde reflexen zou hebben uitgepakt. Niemand bij Anderlecht ook die nog klaagde gisteren over de beslissingen van de Reviewcommissie en de Geschillencommissie Hoger Beroep. Met zijn reddingen en zijn cool pakte Roef het hele Vanden Stockstadion in. Het werkte ook nog eens aanstekelijk, want de hatelijkheden naar de Brugse concurrent bleven dit keer uit. Allemaal winst.Het resultaat van een prettige namiddag is dat Anderlecht zich plots weer meldt als de grote titelfavoriet. Eén voorbehoud echter, en geen klein: Mitrovic pakte zijn negende gele kaart en staat op één karton van het einde van zijn play-offs. Scoren blijft moeilijk voor dit Anderlecht, ondanks zijn drie doelpunten tegen Club. Najar pikt zijn goaltje mee tegenwoordig, maar voor Praet was het van 2014 geleden en Acheampong heeft er de neus niet voor. Hasi kruist zijn vingers.