Anderlecht laat geen spaander heel van Beerschot (0-7)

Anderlecht heeft maandag 2021 afgesloten met een knalzege. Paars-wit won met indrukwekkende 0-7 cijfers bij een ontstellend zwak Beerschot. Voor RSCA is het haar vijfde zege in zes duels in de Jupiler Pro League. Anderlecht springt in de stand over Antwerp, dat haar duel van zondag tegen Kortrijk uitgesteld zag worden door een corona-uitbraak, naar de derde plaats, met 38 punten. Beerschot beëindigt een rampzalig jaar op de laatste plek, met slechts negen punten.

Anderlecht was van bij de aftrap baas op het Kiel. Verschaeren bracht de bezoekers na acht minuten op voorsprong. De buitenspeler moest de bal maar in doel lopen na een knappe combinatie tussen Gomez en Refaelov. De Brusselaars bleven domineren en een doelpunt van Refaelov werd afgekeurd voor buitenspel.

Het bleek een kwestie van uitstel. Verschaeren kon na negentien minuten, op assist van opnieuw Gomez, makkelijk afwerken, 0-2. Beerschot bood weinig tegenstand en tien minuten voor rust zette Zirkzee de 0-3 op het bord. De Nederlander joeg een assist van Refaelov voorbij thuisdoelman Vanhamel. Tot overmaat van ramp pakte Holzhauser op slag van rust rood. De sterspeler van de Ratten, die als een soort van libero-spelverdeler speelde, haalde een doorgebroken Kouamé neer en mocht gaan douchen.

Na de pauze was er geen weerwerk meer van de thuisploeg. Refaelov maakte al na anderhalve minuut in de tweede periode de 0-4 en invaller Raman (63. en 68.) scoorde twee maal in vijf minuten tegen zijn ex-club. Raman vierde zijn doelpunten niet, de buitenspeler heeft nog steeds een innige band met de Beerschot-supporters.

Het slotakkoord was voor Amuzu (72.) en vooral voor Vanhamel. De Beerschot-doelman liet een makkelijk schotje van het jeugdproduct van Anderlecht door de benen glippen, 0-7. Het was de kroon op een dramatische avond voor de thuisploeg.