Anderlecht neemt Matias Suarez mee naar Turkije

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Opvallende naam in de selectie van RSC Anderlecht die komende week op winterstage gaat in het Turkse Belek: Matias Suarez.

Opvallende naam in de selectie van RSC Anderlecht die komende week op winterstage gaat in het Turkse Belek: Matias Suarez.

Anderlecht heeft met CSKA Moskou een akkoord over een transfer van Suarez, maar de 24-jarige spits slaagde wegens knieperikelen en een operatie tot tweemaal toe nog niet voor de medische tests in een gespecialiseerd centrum in het Duitse München.

In februari ondergaat Suarez een ultieme fitheidstest. De Russen eisten aanvankelijk dat hij zou revalideren in München, maar nu de Argentijn weer met de bal kan trainen en de intensiteit mag optrekken, wil hij liever met paars-wit op stage gaan.

“Ik ben heel tevreden dat ik weer met een groep kan trainen die ik goed ken én met de bal, wat ik in Argentinië ook al deed,” zegt Suarez in Het Laatste Nieuws.

Derde kans

Normaal gezien was de Gouden Schoen en de Profvoetballer van het Jaar van 2012 afgelopen zomer al voor 16 miljoen euro naar Moskou verkast. Nu vangt RSCA nog maximaal 10 miljoen euro.

Dat Suarez nog een derde kans van de Russen krijgt, heeft hij te danken aan de lange winterstop in Rusland. De competitie herbegint pas op 9 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content