Anderlecht wordt opnieuw leider in de race naar de titel, na een 1-2 overwinning op het veld van Racing Genk.

Anderlecht is zondagavond in de slotwedstrijd van de achtste speeldag in Play-Off I met 1-2 gaan winnen op het veld van bekerwinnaar Racing Genk. Door die overwinning komen de Brusselaars opnieuw aan de leiding in de rangschikking.

Paars-Wit kwam na 23 minuten op voorsprong via Matias Suarez.. De Argentijnse ex-Gouden Schoen trapte na een mooie aanval een voorzet van Praet knap tegen de touwen.

Genk zette vlak voor rust orde op zaken. Het was verdediger Kara, die in de 45e minuut met een pegel in de rechterbovenhoek doelman Silvio Proto te grazen nam.

In de tweede helft kregen de Brusselaars de kans om na 65 minuten opnieuw op voorsprong te komen, nadat Suarez in de zestien gehaakt werd en de bal op de stip ging. Guillaume Gillet trapte de elfmeter echter tegen de lat en zorgde voor de zoveelste strafschopmisser van Paars-Wit dit seizoen.

Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Anderlecht opnieuw op voorsprong. Een schot van De Zeeuw werd van dichtbij nog door Hyland ongelukkig tegen de Genkse netten gedevieerd: 1-2.

Eerder op de dag ging een dodelijk efficiënt Club Brugge met 2-4 winnen bij Standard.

De stand in de race naar de titel ziet er - met nog twee speeldagen in het vooruitzicht - als volgt uit:

1) Anderlecht (45 punten)
2) Club Brugge (43 punten)
3) Zulte Waregem (43 punten)
4) Genk (39 punten)
5) Standard (38 punten)
6) Lokeren (31 punten)

Op de negende en voorlaatste speeldag moet Anderlecht donderdag (20u30) naar Lokeren, ontvangt Zulte Waregem Club Brugge en krijgt Racing Genk Standard op bezoek.

Als Anderlecht wint op Daknam en Club en Essevee spelen gelijk, is Paars-Wit kampioen. (Belga/Bo)

Anderlecht wordt opnieuw leider in de race naar de titel, na een 1-2 overwinning op het veld van Racing Genk.Anderlecht is zondagavond in de slotwedstrijd van de achtste speeldag in Play-Off I met 1-2 gaan winnen op het veld van bekerwinnaar Racing Genk. Door die overwinning komen de Brusselaars opnieuw aan de leiding in de rangschikking. Paars-Wit kwam na 23 minuten op voorsprong via Matias Suarez.. De Argentijnse ex-Gouden Schoen trapte na een mooie aanval een voorzet van Praet knap tegen de touwen. Genk zette vlak voor rust orde op zaken. Het was verdediger Kara, die in de 45e minuut met een pegel in de rechterbovenhoek doelman Silvio Proto te grazen nam. In de tweede helft kregen de Brusselaars de kans om na 65 minuten opnieuw op voorsprong te komen, nadat Suarez in de zestien gehaakt werd en de bal op de stip ging. Guillaume Gillet trapte de elfmeter echter tegen de lat en zorgde voor de zoveelste strafschopmisser van Paars-Wit dit seizoen. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Anderlecht opnieuw op voorsprong. Een schot van De Zeeuw werd van dichtbij nog door Hyland ongelukkig tegen de Genkse netten gedevieerd: 1-2. Eerder op de dag ging een dodelijk efficiënt Club Brugge met 2-4 winnen bij Standard. De stand in de race naar de titel ziet er - met nog twee speeldagen in het vooruitzicht - als volgt uit:1) Anderlecht (45 punten) 2) Club Brugge (43 punten) 3) Zulte Waregem (43 punten) 4) Genk (39 punten) 5) Standard (38 punten) 6) Lokeren (31 punten) Op de negende en voorlaatste speeldag moet Anderlecht donderdag (20u30) naar Lokeren, ontvangt Zulte Waregem Club Brugge en krijgt Racing Genk Standard op bezoek.Als Anderlecht wint op Daknam en Club en Essevee spelen gelijk, is Paars-Wit kampioen. (Belga/Bo)