Anderlecht scoort vier keer tegen Zulte Waregem

© belga

Op de elfde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is RSC Anderlecht zondagavond met 0-4 gaan winnen op het terrein van Zulte Waregem. Bij de rust stond er 0-2 op het bord.

Stefan Okaka opende de score in de 14e minuut op assist van Dennis Praet. Na een fout van Marvin Baudry op Imoh Ezekiel binnen de zestien, mocht Steven Defour net voor rust aanleggen vanop de penaltystip.

Twee weken terug miste Anderlecht tegen KV Mechelen liefst drie penalty’s. Het waren Praet, Okaka en Youri Tielemans die toen niet konden scoren vanop elf meter. Defour toonde zich wel trefzeker. Hij trapte de bal hard in het midden van het doel voorbij Sammy Bossut.

De tweede helft moest Zulte Waregem met tien aanvatten. Mbaye Leye was met rood naar de kant gestuurd. De aanvoerder van Zulte Waregem ging bij de penaltyfase herhaaldelijk verhaal halen bij scheidsrechter Bart Vertenten en ging ook nog eens Defour jennen voor die zijn strafschop moest nemen. Het leverde hem in een minuut tijd twee keer geel op.

In de 52e minuut scoorde Okaka op aangeven van Ivan Obradovic zijn tweede van de avond, goed voor zijn zesde doelpunt dit seizoen, waarmee de Italiaan op de tweede plaats in de topschuttersstand komt.

Vier minuten voor tijd legde Leander Dedoncker de eindstand vast. In de stand is Anderlecht nu derde.

Met 22 punten volgt paars-wit op één punt van KV Oostende en AA Gent. Racing Genk (20 ptn), Club Brugge (19) en Zulte Waregem (17) maken de top zes compleet. (Belga/BO)