Matz Sels voetbalt komend seizoen in het shirt van RSC Anderlecht, dat de doelman huurt van het Engelse Newcastle United. De landskampioen stelde de doelman donderdagmiddag voor in het Constant Vanden Stockstadion.

Sels, die rugnummer 1 krijgt, wordt bij zijn nieuwe club herenigd met middenvelder Sven Kums, die de overstap van Watford maakt. De twee wonnen in 2015 met AA Gent de titel.

Speelkansen

De komst van Sels naar Anderlecht hing al een tijd in de lucht. De 25-jarige keeper is sinds vorige zomer eigendom van Newcastle, dat hem weghaalde bij AA Gent. Omdat de invallersdoelman van de Rode Duivels er weinig speelkansen krijgt, lenen de Magpies hem nu uit aan Anderlecht.

Over de modaliteiten van de overeenkomst is nog niets bekend.

Anderlecht zocht een nieuwe doelman nu eerste keuze Frank Boeckx nog een tijdje out is na een rugoperatie.

Anderlecht stelde maandag ook al middenvelder Pieter Gerkens (STVV) voor.

Matz Sels voetbalt komend seizoen in het shirt van RSC Anderlecht, dat de doelman huurt van het Engelse Newcastle United. De landskampioen stelde de doelman donderdagmiddag voor in het Constant Vanden Stockstadion.Sels, die rugnummer 1 krijgt, wordt bij zijn nieuwe club herenigd met middenvelder Sven Kums, die de overstap van Watford maakt. De twee wonnen in 2015 met AA Gent de titel.De komst van Sels naar Anderlecht hing al een tijd in de lucht. De 25-jarige keeper is sinds vorige zomer eigendom van Newcastle, dat hem weghaalde bij AA Gent. Omdat de invallersdoelman van de Rode Duivels er weinig speelkansen krijgt, lenen de Magpies hem nu uit aan Anderlecht. Over de modaliteiten van de overeenkomst is nog niets bekend. Anderlecht zocht een nieuwe doelman nu eerste keuze Frank Boeckx nog een tijdje out is na een rugoperatie.Anderlecht stelde maandag ook al middenvelder Pieter Gerkens (STVV) voor.