Anderlecht heeft de Hondurese international Andy Najar (19) aangetrokken. De vleugelspeler kwam van het Amerikaanse DC United en tekende een contract van drie en een half jaar.

Opmerkelijk: het is de eerste keer in de geschiedenis dat een jeugdproduct van een club uit de MLS (Major League Soccer) een definitieve transfer naar Europa versiert.

Najar volgde in de Verenigde Staten de jeugdopleiding van DC United en zijn talent werd al snel opgemerkt. In 2009 werd hij topschutter in de US Developmental Academy in Los Angeles.

Rookie of the Year

In maart 2010 tekende hij zijn profcontract en hij werd daarmee de tweede speler die rechtstreeks de overstap van de jeugdacademie naar de eerste ploeg maakte. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot Rookie of the Year. Hij speelde er 82 competitiewedstrijden, scoorde 10 keer en gaf 11 assists.

In september 2011 maakte hij met de nationale ploeg van Honduras zijn debuut tegen Colombia. Afgelopen zomer nam hij ook deel aan de Olympische Spelen in Londen met de U23.

"Droom om in Europa te spelen"

Najar kon Anderlecht op winterstage overtuigen. De Hondurees heeft vista en is balvast. Paars-wit ziet hem als een toekomstgerichte transfer.

Najar is blij dat een club zoals Anderlecht hem een kans biedt. "In Europa spelen is altijd al een droom geweest", verklaarde de jonge Hondurees.

Na zijn transfer bedankte Najar op zijn Facebookpagina meteen zijn Amerikaanse club. Hij schreef dat hij DC United altijd zal steunen omdat de club zijn droom waarmaakte. In een open brief bedankte hij zelfs zijn fans voor de vele mooie jaren. (SC)

Bewonder hier zijn indrukwekkende dribbeltechniek:

Anderlecht heeft de Hondurese international Andy Najar (19) aangetrokken. De vleugelspeler kwam van het Amerikaanse DC United en tekende een contract van drie en een half jaar. Opmerkelijk: het is de eerste keer in de geschiedenis dat een jeugdproduct van een club uit de MLS (Major League Soccer) een definitieve transfer naar Europa versiert.Najar volgde in de Verenigde Staten de jeugdopleiding van DC United en zijn talent werd al snel opgemerkt. In 2009 werd hij topschutter in de US Developmental Academy in Los Angeles.Rookie of the YearIn maart 2010 tekende hij zijn profcontract en hij werd daarmee de tweede speler die rechtstreeks de overstap van de jeugdacademie naar de eerste ploeg maakte. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot Rookie of the Year. Hij speelde er 82 competitiewedstrijden, scoorde 10 keer en gaf 11 assists.In september 2011 maakte hij met de nationale ploeg van Honduras zijn debuut tegen Colombia. Afgelopen zomer nam hij ook deel aan de Olympische Spelen in Londen met de U23."Droom om in Europa te spelen"Najar kon Anderlecht op winterstage overtuigen. De Hondurees heeft vista en is balvast. Paars-wit ziet hem als een toekomstgerichte transfer. Najar is blij dat een club zoals Anderlecht hem een kans biedt. "In Europa spelen is altijd al een droom geweest", verklaarde de jonge Hondurees.Na zijn transfer bedankte Najar op zijn Facebookpagina meteen zijn Amerikaanse club. Hij schreef dat hij DC United altijd zal steunen omdat de club zijn droom waarmaakte. In een open brief bedankte hij zelfs zijn fans voor de vele mooie jaren. (SC)Bewonder hier zijn indrukwekkende dribbeltechniek: