De Russisch-Oezbeekse miljardair Alisher Usmanov, die dit weekend door diverse media werd geciteerd als kandidaat-koper van RSC Anderlecht, zou in werkelijkheid slechts een tussenpersoon zijn. Dat berichten Le Soir en de kranten van Sudpresse.

Naast de kandidatuur van Usmanov werd afgelopen weekend ook het duo Wouter Vandenhaute-Paul Gheysens in verband gebracht met een bod op Anderlecht. Maar dat zou bij het Anderlecht-bestuur eerder als een plan B worden opgevat. In de structuur die Vandenhaute en Gheysens in gedachten hebben, zou er immers geen plaats zijn voor Roger Vanden Stock als voorzitter en Herman Van Holsbeeck als algemeen manager. Binnen het bod van Usmanov zou dit wel mogelijk blijven. Bovendien zijn de relaties tussen Vanden Stock en Gheysens door de heisa rond het Eurostadion flink bekoeld.

Le Soir en de Sudpresse-kranten menen echter dat Usmanov in realiteit niet in de verkoopsdans wil springen. Hij zou een rol als introductie- en tussenpersoon vervullen voor een derde persoon, die intussen al een veel beter bod op de club (tussen de 100 en 135 miljoen euro) heeft gedaan.

Usmanov zelf liet afgelopen weekend via het Londense pr-bedrijf Finsbury weten dat er 'nog geen beslissing' is genomen. 'Meneer Usmanov blijft een loyale en toegewijde fan en aandeelhouder van FC Arsenal', klinkt het in het persbericht.

Reactie Vandenhaute

Vandenhaute was maandag als sterke man van Flanders Classics aanwezig op de voorstelling van het vernieuwde Dwars door Vlaanderen. Vandenhaute werd ook gepolst naar zijn interesse om Anderlecht over te nemen, maar wilde daar niet te diep op ingaan.

'Ik wil daar niet veel over kwijt', liet Vandenhaute weten. 'Wat er in de kranten staat, is grotendeels juist. We zullen wel zien hoe het loopt. Het kan nog alle kanten op. Er zijn inderdaad plannen, maar er is nog niets concreets. Meer heb ik daar niet over te vertellen.'

De Russisch-Oezbeekse miljardair Alisher Usmanov, die dit weekend door diverse media werd geciteerd als kandidaat-koper van RSC Anderlecht, zou in werkelijkheid slechts een tussenpersoon zijn. Dat berichten Le Soir en de kranten van Sudpresse.Naast de kandidatuur van Usmanov werd afgelopen weekend ook het duo Wouter Vandenhaute-Paul Gheysens in verband gebracht met een bod op Anderlecht. Maar dat zou bij het Anderlecht-bestuur eerder als een plan B worden opgevat. In de structuur die Vandenhaute en Gheysens in gedachten hebben, zou er immers geen plaats zijn voor Roger Vanden Stock als voorzitter en Herman Van Holsbeeck als algemeen manager. Binnen het bod van Usmanov zou dit wel mogelijk blijven. Bovendien zijn de relaties tussen Vanden Stock en Gheysens door de heisa rond het Eurostadion flink bekoeld. Le Soir en de Sudpresse-kranten menen echter dat Usmanov in realiteit niet in de verkoopsdans wil springen. Hij zou een rol als introductie- en tussenpersoon vervullen voor een derde persoon, die intussen al een veel beter bod op de club (tussen de 100 en 135 miljoen euro) heeft gedaan.Usmanov zelf liet afgelopen weekend via het Londense pr-bedrijf Finsbury weten dat er 'nog geen beslissing' is genomen. 'Meneer Usmanov blijft een loyale en toegewijde fan en aandeelhouder van FC Arsenal', klinkt het in het persbericht.Vandenhaute was maandag als sterke man van Flanders Classics aanwezig op de voorstelling van het vernieuwde Dwars door Vlaanderen. Vandenhaute werd ook gepolst naar zijn interesse om Anderlecht over te nemen, maar wilde daar niet te diep op ingaan.'Ik wil daar niet veel over kwijt', liet Vandenhaute weten. 'Wat er in de kranten staat, is grotendeels juist. We zullen wel zien hoe het loopt. Het kan nog alle kanten op. Er zijn inderdaad plannen, maar er is nog niets concreets. Meer heb ik daar niet over te vertellen.'