Landskampioen RSC Anderlecht neemt het in de groepsfase van de Champions League in poule B op tegen Bayern München, Paris Saint-Germain en Celtic Glasgow.

Dat betekent dus dat met Neymar, die deze zomer FC Barcelona verliet voor PSG voor 222 miljoen euro, de duurste voetballer ter wereld in het Astridpark te bewonderen zal zijn. Bij de France vicekampioen speelt ook Rode Duivel Thomas Meunier.

Zware loting

Paars-wit zat bij de loting in Monaco in de derde bokaal en ontliep daardoor lastige teams als Tottenham Hotspur, Liverpool, AS Roma en Napoli. Maar met de Duitse kampioen Bayern München als tegenstander uit pot 1 en PSG uit pot 2 werd RSCA niet gespaard.

Pot 4, met de laagst gerangschikte clubs op de UEFA-ranking, leverde het Celtic Glasgow van Dedryck Boyata op als opponent. Celtic veroverde vorig seizoen de Schotse landstitel en schakelde op weg naar de poulefase achtereenvolgens Linfield, Rosenborg en Astana uit.

Geschiedenis

Anderlecht speelde voor het laatst Europees tegen Bayern in het seizoen 2007-2008. In de achtste finales van de toenmalige UEFA Cup kregen de Brusselaars in eigen huis een forfaitscore aangesmeerd (0-5) en won het de terugmatch in München met 1-2.

0-5 werd het ook tegen PSG in de poulefase van de Champions League 2013-2014, met onder meer een wereldgoal van Zlatan Ibrahimovic. In Parijs sleepte Anderlecht een gelijkspel (1-1) uit de brand.

Ook Celtic was al eens tegenstander in de poules van de Champions League, in het seizoen 2003-2004. De resultaten: 1-0 winst in Anderlecht, maar 3-1 verlies in Glasgow.

Derde

Paars-wit is opnieuw van de partij na twee jaar afwezigheid in de Champions League. In het seizoen 2014-15 werd Anderlecht derde in een poule met Borussia Dortmund, Arsenal en Galatasaray. Vervolgens werden de Brusselaars in de zestiende finales van de Europa League uitgeschakeld door Dynamo Moskou.

Landskampioen RSC Anderlecht neemt het in de groepsfase van de Champions League in poule B op tegen Bayern München, Paris Saint-Germain en Celtic Glasgow.Dat betekent dus dat met Neymar, die deze zomer FC Barcelona verliet voor PSG voor 222 miljoen euro, de duurste voetballer ter wereld in het Astridpark te bewonderen zal zijn. Bij de France vicekampioen speelt ook Rode Duivel Thomas Meunier.Paars-wit zat bij de loting in Monaco in de derde bokaal en ontliep daardoor lastige teams als Tottenham Hotspur, Liverpool, AS Roma en Napoli. Maar met de Duitse kampioen Bayern München als tegenstander uit pot 1 en PSG uit pot 2 werd RSCA niet gespaard.Pot 4, met de laagst gerangschikte clubs op de UEFA-ranking, leverde het Celtic Glasgow van Dedryck Boyata op als opponent. Celtic veroverde vorig seizoen de Schotse landstitel en schakelde op weg naar de poulefase achtereenvolgens Linfield, Rosenborg en Astana uit. Anderlecht speelde voor het laatst Europees tegen Bayern in het seizoen 2007-2008. In de achtste finales van de toenmalige UEFA Cup kregen de Brusselaars in eigen huis een forfaitscore aangesmeerd (0-5) en won het de terugmatch in München met 1-2.0-5 werd het ook tegen PSG in de poulefase van de Champions League 2013-2014, met onder meer een wereldgoal van Zlatan Ibrahimovic. In Parijs sleepte Anderlecht een gelijkspel (1-1) uit de brand.Ook Celtic was al eens tegenstander in de poules van de Champions League, in het seizoen 2003-2004. De resultaten: 1-0 winst in Anderlecht, maar 3-1 verlies in Glasgow.Paars-wit is opnieuw van de partij na twee jaar afwezigheid in de Champions League. In het seizoen 2014-15 werd Anderlecht derde in een poule met Borussia Dortmund, Arsenal en Galatasaray. Vervolgens werden de Brusselaars in de zestiende finales van de Europa League uitgeschakeld door Dynamo Moskou.