De transfer van Matias Suarez is afgerond. CSKA Moskou legt 16 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige Argentijn, daarvan is 11 miljoen euro voor paars-wit. Dat is bevestigd op de jaarlijkse persconferentie van voor aanvang van het nieuwe seizoen. De overeenkomst wordt officieel als alle partijen het geld op hun rekening hebben.

Met de Russische miljoenen wil Anderlecht op zoek gaan naar een broodnodige nieuwe centrale verdediger. "Uiteraard moeten we een evenwichtsoefening maken tussen het sportieve en het extrasportieve," liet Van Holsbeeck optekenen. "De Suarez van vorig seizoen is onvervangbaar, maar in onze huidige kern zie ik wel enkele spelers die op de positie van 'Mati' kunnen spelen, denk maar aan een Ronald Vargas. Op verdedigend vlak zitten we nogal krap, dus daar komt in principe nog wel versterking."

Gezwicht

Suarez maakte er geen geheim van dat hij Anderlecht wilde verlaten, maar paars-wit kleefde een prijskaartje van vijftien miljoen euro op zijn hoofd.

CSKA Moskou leek zowat de enige club te zijn die bereid was om dat bedrag op te hoesten, maar 'El Magico' stond weigerachtig tegen een verhuis naar Rusland. Kennelijk is hij nu toch gezwicht voor het aanbod.

Topjaar

Suarez speelt sinds 2008 voor Anderlecht. Hij had het aanvankelijk lastig om regelmaat in zijn prestaties te leggen en een basisplaats te veroveren, maar bloeide vorig seizoen volledig open.

Hij leidde paars-wit naar de 31e landstitel, won de Gouden Schoen 2011 en werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. (KVDA)

De transfer van Matias Suarez is afgerond. CSKA Moskou legt 16 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige Argentijn, daarvan is 11 miljoen euro voor paars-wit. Dat is bevestigd op de jaarlijkse persconferentie van voor aanvang van het nieuwe seizoen. De overeenkomst wordt officieel als alle partijen het geld op hun rekening hebben. Met de Russische miljoenen wil Anderlecht op zoek gaan naar een broodnodige nieuwe centrale verdediger. "Uiteraard moeten we een evenwichtsoefening maken tussen het sportieve en het extrasportieve," liet Van Holsbeeck optekenen. "De Suarez van vorig seizoen is onvervangbaar, maar in onze huidige kern zie ik wel enkele spelers die op de positie van 'Mati' kunnen spelen, denk maar aan een Ronald Vargas. Op verdedigend vlak zitten we nogal krap, dus daar komt in principe nog wel versterking." Gezwicht Suarez maakte er geen geheim van dat hij Anderlecht wilde verlaten, maar paars-wit kleefde een prijskaartje van vijftien miljoen euro op zijn hoofd. CSKA Moskou leek zowat de enige club te zijn die bereid was om dat bedrag op te hoesten, maar 'El Magico' stond weigerachtig tegen een verhuis naar Rusland. Kennelijk is hij nu toch gezwicht voor het aanbod. Topjaar Suarez speelt sinds 2008 voor Anderlecht. Hij had het aanvankelijk lastig om regelmaat in zijn prestaties te leggen en een basisplaats te veroveren, maar bloeide vorig seizoen volledig open. Hij leidde paars-wit naar de 31e landstitel, won de Gouden Schoen 2011 en werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. (KVDA)