‘Anderlecht vangt drie miljoen minder voor Suarez’

© Belga

De spits moet wel het medisch herexamen bij CSKA Moskou doorstaan.

Anderlecht en CSKA Moskou hebben een nieuw akkoord over een transfer van Matias Suarez in januari , melden verschillende media. De 24-jarige Argentijn kost de Russische club nog ‘slechts’ 12 miljoen euro. Daarvan gaat 8 miljoen naar paars-wit, 3 miljoen minder dan het bij de transfer die in augustus afsprong, zou hebben gekregen. De resterende 4 miljoen gaat naar Suarez’ makelaars en voormalige club Belgrano.

Het nieuwe transferakkoord is wel nog onder voorbehoud: Suarez moet in Moskou opnieuw medische tests afleggen en die uiteraard ook doorstaan.

Gefaald

Normaal gezien was de Gouden Schoen en de Profvoetballer van het Jaar afgelopen zomer al voor 16 miljoen euro naar Rusland verkast. CSKA zag echter af van een transfer omdat Suarez niet geslaagd was voor de medische testen. Hij sukkelde met een blessure aan de patellapees, die de knieschijf met het onderbeen verbindt. Om Anderlecht aan de landstitel te helpen, had hij de pijn verbeten.

Na het afspringen van zijn miljoenentransfer trok Suarez meteen naar Argentinië, waar hij zich intussen toch heeft laten opereren en nog steeds verblijft. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content