Anderlecht verslaat Genk ondanks nieuwe penaltymisser

Anderlecht heeft in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België met 1-0 gewonnen van KRC Genk.

Anderlecht heeft in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België met 1-0 gewonnen van KRC Genk. Paars-wit miste wel opnieuw een penalty en speelde een helft met een man meer na een rode kaart voor Kara Mbodj.

Milan Jovanovic scoorde in de 29e minuut, op assist van Massimo Bruno. De terugwedstrijd worden zaterdag 2 maart gespeeld.

Penalty

Mbodj werd uitgesloten omdat hij Jovanovic neerhaalde binnen de zestien. Bij die fase legde scheidsrechter Sébastien Delferière de bal ook op de stip, maar Anderlecht verzuimde het nog maar eens een strafschop om te zetten. Guillaume Gillet trapte centraal, op doelman Lazlo Köteles.

Voor Anderlecht was het in een officiële wedstrijd de vijftiende penalty van het seizoen. Daarvan werden er negen gemist.

De Zeeuw en BigliaBij Anderlecht startte de teruggekeerde verloren zoon Lucas Biglia als kapitein naast nieuwkomer Demy de Zeeuw in de basis. In de 52e minuut kwam Samuel Armenteros de Zeeuw vervangen. (Belga/KVDA)