Anderlecht verspeelt punten in Sint-Truiden: 0-0

© BELGA

Anderlecht, in zijn eerste wedstrijd zonder de naar Burnley vertrokken kapitein Steven Defour, heeft 0-0 gelijkgespeeld tegen Sint-Truiden in de openingsmatch van de derde speeldag in de Jupiler Pro League. De Brusselaars hebben zo niet langer het maximum van de punten.

In de eerste helft kon Anderlecht geen grote kansen creëren en kwam het meeste doelgevaar nog van Sint-Truiden. Opvallend was dat Anderlecht-coach René Weiler verdediger Fabrice N’Sakala, die er enkele minder goede tussenkomsten op had zitten, al na een halfuur naar de kant haalde voor Dennis Praet. Frank Acheampong nam zijn positie in op de linksback.

Rood

In de tweede helft waren er goede doelkansen voor beide teams, maar ook nu bleef een treffer uit. STVV moest uiteindelijk de wedstrijd met tien afwerken omdat Jorge Pulido rood kreeg in 84e minuut, na een ingreep op Trezeguet, die ingevallen was voor Sofiane Hanni. Hanni had de aanvoerdersband van Defour overgenomen, maar kon zijn stempel deze keer niet op de partij drukken.

De Truienaars slaagden erin stand te houden en hielden zo een punt thuis. Paars-wit staat voorlopig nog op de eerste plaats in de stand met 7 op 9. STVV is zesde met vier punten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content