RSC Anderlecht "wacht de afloop van het strafonderzoek naar mogelijk gokgedrag van Olivier Deschacht af en geeft geen commentaar over de zaak zolang het onderzoek loopt". Zo reageren de Brusselaars officieel op het nieuws dat hun verdediger mogelijk wedde op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde.

"De directie van RSC Anderlecht werd in de loop van vorige week op de hoogte gesteld door Olivier Deschacht zelf dat er een strafonderzoek tegen hem loopt", meldt Paars-Wit zaterdagvoormiddag op de clubwebsite. "Tijdens dat onderhoud heeft de speler de feiten ontkend. De club heeft nota genomen van de versie van de speler en wacht de afloop van het strafonderzoek af. De club zal geen commentaar geven over de zaak zolang het onderzoek loopt", klinkt het.

Eerder zaterdag meldde de Belgische Voetbalbond al dat er nog geen officieel onderzoek geopend is en dat de KBVB nu van de bevoegde instanties zo veel mogelijk informatie probeert te krijgen over de zaak.

20.000 euro

De kranten La Dernière Heure, Het Laatste Nieuws en De Morgen bonden in hun zaterdageditie de kat de bel aan door te melden dat de 35-jarige Deschacht verdacht wordt van het wedden op wedstrijden van zijn club Anderlecht tijdens het seizoen 2014-2015.

Hij zou zo ongeveer 20.000 euro verdiend hebben en speurders zouden Deschacht daarover intussen verhoord hebben. Ze stelden een proces-verbaal op, dat werd overgemaakt aan het parket in Gent. Deschacht mag van zijn advocaat niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent.

Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had. (Belga/TE)

RSC Anderlecht "wacht de afloop van het strafonderzoek naar mogelijk gokgedrag van Olivier Deschacht af en geeft geen commentaar over de zaak zolang het onderzoek loopt". Zo reageren de Brusselaars officieel op het nieuws dat hun verdediger mogelijk wedde op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde. "De directie van RSC Anderlecht werd in de loop van vorige week op de hoogte gesteld door Olivier Deschacht zelf dat er een strafonderzoek tegen hem loopt", meldt Paars-Wit zaterdagvoormiddag op de clubwebsite. "Tijdens dat onderhoud heeft de speler de feiten ontkend. De club heeft nota genomen van de versie van de speler en wacht de afloop van het strafonderzoek af. De club zal geen commentaar geven over de zaak zolang het onderzoek loopt", klinkt het. Eerder zaterdag meldde de Belgische Voetbalbond al dat er nog geen officieel onderzoek geopend is en dat de KBVB nu van de bevoegde instanties zo veel mogelijk informatie probeert te krijgen over de zaak. De kranten La Dernière Heure, Het Laatste Nieuws en De Morgen bonden in hun zaterdageditie de kat de bel aan door te melden dat de 35-jarige Deschacht verdacht wordt van het wedden op wedstrijden van zijn club Anderlecht tijdens het seizoen 2014-2015. Hij zou zo ongeveer 20.000 euro verdiend hebben en speurders zouden Deschacht daarover intussen verhoord hebben. Ze stelden een proces-verbaal op, dat werd overgemaakt aan het parket in Gent. Deschacht mag van zijn advocaat niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent. Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had. (Belga/TE)