Anderlecht wil in de eerste plaats de schade beperken bij Arsenal

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

RSC Anderlecht hoopt in de Champions League op het veld van Arsenal vooral een pandoering te vermijden. Een punt zou een stunt zijn.

Op de vierde speeldag van de Champions League wacht Anderlecht een loodzware opdracht op het veld van Arsenal. Twee weken geleden verloor een goed spelend paars-wit in het eigen Constant Vanden Stockstadion in extremis van de Engelsen: tot minuut 89 stond het 1-0 voor, maar Kieran Gibbs en Lukas Podolski sleepten alsnog een 1-2-zege voor de Gunners uit de brand. Het lijkt erop dat RSCA vanavond in Londen blij zal mogen zijn als het ‘maar’ 2-1 wordt.

Verzwakt

Anderlecht zit sinds die zure nederlaag immers in een dip. Zo behaalde het in de Jupiler Pro League amper één punt in zijn jongste twee thuisduels (0-2 tegen Standard en 1-1 tegen Lokeren) en won het op een diefje bij KV Kortrijk (2-3).

Bovendien kan trainer Besnik Hasi geen beroep doen op patron Steven Defour en aanvaller Matias Suarez. De Rode Duivel is enkele weken out wegens een kuitblessure, de Argentijn krijgt rust om zijn linkerknie te laten genezen. Algemeen manager Herman Van Holsbeeck hoopt Suarez speelklaar te krijgen voor de tweede ronde.

In vorm

Arsenal daarentegen zit wel in de winning mood, met zeges tegen Sunderland (2-0) en Burnley (3-0) in de Premier League. Vooral de Chileense aanvaller Alexis Sanchez is in vorm, tegen Burnley vond hij afgelopen weekend nog twee keer de weg naar de netten. In tegenstelling tot twee weken geleden in Brussel kan Arsenal ook opnieuw beschikken over eerste doelman Wojciech Szczesny. Middenvelder Jack Wilshere is ziek en speelt niet.

Een extra motivatie voor Arsenal is dat de club zich bij winst tegen Anderlecht kwalificeert voor de volgende ronde.

Hoop

Bij Anderlecht hopen ze dan ook vooral een pandoering te vermijden in Londen. Voor afreis naar de Britse hoofdstad gaf voorzitter Roger Vanden Stock aan de VTM-nieuwsredactie toe dat hij schrik heeft om een pak voor de broek te krijgen. Een vreemde boodschap naar de spelers toe.



Een punt zou een stunt zijn, en dat is waar Hasi stiekem van droomt. ‘De nederlaag in Brussel heeft ons mentaal pijn gedaan’, geeft hij toe. “Maar we hebben bewezen dat we de kwaliteiten hebben om op dit niveau mee te kunnen. Nu moeten we die goede prestatie proberen te herhalen. We missen wat frisheid tegenwoordig, maar in een wedstrijd als deze kan iedereen iets extra. De afwezigheid van Defour is jammer voor hem en voor ons. Hij is een heel belangrijke speler voor onze ploeg. Hij brengt ervaring en die zullen we zeker missen.’

Derde plaats

Bij verlies is Anderlecht mathematisch uitgeschakeld voor de volgende ronde. Het moet zich focussen op de derde plaats in groep D, die recht geeft op een ticket voor de Europa League.

Na drie speeldagen deelt Anderlecht momenteel de laatste plaats met Galatasaray, nadat het op de openingsspeeldag gelijkspeelde (1-1) bij de Turkse club. Beide teams hebben 1 punt. Borussia Dortmund leidt met het maximum van 9 punten, voor Arsenal (6 punten).

Vermoedelijke opstellingen

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Flamini, Arteta, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Welbeck, Sanchez

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Tielemans, Kljestan, Najar, Praet, Conte, Cyriac

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content