Anderlecht wint Supercup voor de elfde keer en is klaar voor competitiestart

Anderlecht vloerde Racing Genk in de Supercup met één doelpunt van Massimo Bruno en begint zo het seizoen met een eerste trofee.

RSC Anderlecht heeft voor de elfde keer in de clubgeschiedenis de Supercup veroverd. In het eigen Constant Vanden Stockstadion haalde de regerende landskampioen het met het kleinste verschil (1-0) van Bekerwinnaar Racing Genk. Massimo Bruno scoorde in de toegevoegde tijd van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de verzengende hitte in het Astridpark kwam de wedstrijd bijzonder traag op gang. De drinkpauze halverwege de eerste helft bleek beide teams te inspireren. De Ceulaer leek de 0-1 in doel te lopen, maar een onbegrijpelijke misser zorgde ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Aan de overkant zorgde een bedrijvige Suarez voor dreiging, maar zijn poging strandde op de paal.

Net voor de rust was het dan toch raak voor paars-wit. Cyriac wipte de bal tot bij Bruno, die knap in de korte hoek voorbij Köteles trapte (1-0).

Na de pauze probeerden de Limburgers hun stempel te drukken, maar verder dan wat halve kansen voor Buffel en De Ceulaer kwamen ze niet. Paars-wit hield makkelijk stand om zo de Supercup voor de elfde keer op de erelijst bij te schrijven.

Bovendien lijkt Anderlecht, ondanks het vertrek van heel wat sterkhouders, toch klaar voor de competitiestart. (Belga/INM) Herbekijk het doelpunt van Massimo Bruno :