Anderlecht zet Standard opzij en wordt weer leider

Anderlecht heeft de ‘Clasico’ tegen Standard met 2-0 gewonnen, dankzij twee goals van Guillaume Gillet. Het neemt de leidersplaats in POI opnieuw over van Zulte Waregem.

Anderlecht verscheen met Mbokani, Suarez, Jovanovic en Bruno op de grasmat in het Astridpark en dat resulteerde in een dominant openingskwartier voor de thuisploeg. Jovanovic had op aangeven van Bruno de openingstreffer aan de voet, maar een sliding van Opare voorkwam erger. Even later werd de doorgebroken Suarez onterecht afgevlagd voor buitenspel. Standard, met een steeds op de loer liggende Batshuayi, knokte zich nadien opnieuw in de wedstrijd, maar de beste kans was toch nog voor Paars-wit. Op vrije trap van Biglia kopte Kljestan echter onbegrijpelijk naast.

Na de pauze lukte het dan toch voor Paars-wit. Na tien minuten in de tweede helft kopte Guillaume Gillet – het zwarte beest van Standard – een vrije trap van Biglia tegen de netten (1-0). Even later verloste diezelfde Gillet het penaltytrauma van Anderlecht door een strafschop tegen de netten te knallen (2-0) na een fout van Arslanagic op Mbokani. (Belga/MI)