Paars-wit geeft het dossier een onvoldoende, meldt de club op haar website. 'Gisterenavond boog de Raad Van Bestuur zich over het dossier van het huidig voorgestelde project tot de ontwikkeling van een stadion op Parking C. De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club,' luidt het.

'De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen.'

Huurprijs

RSCA Anderlecht had in juni bekendgemaakt dat er (onder voorwaarden) met bouwheer BAM/Ghelamco een akkoord was om vanaf het seizoen 2019-2020 in het nieuwe stadion te gaan spelen. De club zou daarvoor huur betalen en ook de stad Brussel beloofde tussen te komen in de kosten.

Een officiële huurprijs werd nooit meegedeeld, maar sommige bronnen spreken van 10 miljoen euro per jaar, en daar lijkt het schoentje te knellen. 'Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet aan om het even welke prijs', had Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock gezegd.

Na de gezamenlijke persconferentie van de stad Brussel, Ghelamco en RSC Anderlecht in juni werd het helemaal stil in het dossier. Het is ook een publiek geheim dat Ghelamco niet Anderlechts favoriete partner was.

'Slecht nieuws'

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt in een reactie alle partijen die betrokken zijn bij het nationaal stadion verantwoordelijk op te treden. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker: 'In het licht van onze kandidatuur als gaststad voor Euro 2020 is dit slecht nieuws. We gaan ervan uit dat alle partijen in deze hun verantwoordelijkheid nemen om alsnog tot een oplossing te komen.'

Verder wil de KBVB niet reageren, zo klinkt het nog.

Ook zonder Anderlecht

In een recent interview met Sport/Voetbalmagazine liet Paul Gheysens, de CEO van bouwpromotor Ghelamco, zelfverzekerd verstaan dat het project ook zonder Anderlecht een succesverhaal wordt.

Of en hoe vaak de Rode Duivels er zouden spelen, is ook nog een onbeantwoorde vraag.

'Niet definitief'

Toch betekent de mededeling van Anderlecht niet dat paars-wit de plannen om vanaf juli 2019 in het Eurostadion te spelen, definitief aan de kant schuift. 'Onze deur staat altijd open', verwees woordvoerder David Steegen tijdens een persconferentie in het oefencentrum in Neerpede naar het feit dat verdere onderhandelingen nog steeds mogelijk zijn.(Belga/KVDA/JH)

Paars-wit geeft het dossier een onvoldoende, meldt de club op haar website. 'Gisterenavond boog de Raad Van Bestuur zich over het dossier van het huidig voorgestelde project tot de ontwikkeling van een stadion op Parking C. De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club,' luidt het. 'De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen.'RSCA Anderlecht had in juni bekendgemaakt dat er (onder voorwaarden) met bouwheer BAM/Ghelamco een akkoord was om vanaf het seizoen 2019-2020 in het nieuwe stadion te gaan spelen. De club zou daarvoor huur betalen en ook de stad Brussel beloofde tussen te komen in de kosten. Een officiële huurprijs werd nooit meegedeeld, maar sommige bronnen spreken van 10 miljoen euro per jaar, en daar lijkt het schoentje te knellen. 'Onze ambitie is te kunnen spelen in het Eurostadion, maar niet aan om het even welke prijs', had Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock gezegd.Na de gezamenlijke persconferentie van de stad Brussel, Ghelamco en RSC Anderlecht in juni werd het helemaal stil in het dossier. Het is ook een publiek geheim dat Ghelamco niet Anderlechts favoriete partner was.De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt in een reactie alle partijen die betrokken zijn bij het nationaal stadion verantwoordelijk op te treden. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker: 'In het licht van onze kandidatuur als gaststad voor Euro 2020 is dit slecht nieuws. We gaan ervan uit dat alle partijen in deze hun verantwoordelijkheid nemen om alsnog tot een oplossing te komen.' Verder wil de KBVB niet reageren, zo klinkt het nog.In een recent interview met Sport/Voetbalmagazine liet Paul Gheysens, de CEO van bouwpromotor Ghelamco, zelfverzekerd verstaan dat het project ook zonder Anderlecht een succesverhaal wordt. Of en hoe vaak de Rode Duivels er zouden spelen, is ook nog een onbeantwoorde vraag. 'Niet definitief'Toch betekent de mededeling van Anderlecht niet dat paars-wit de plannen om vanaf juli 2019 in het Eurostadion te spelen, definitief aan de kant schuift. 'Onze deur staat altijd open', verwees woordvoerder David Steegen tijdens een persconferentie in het oefencentrum in Neerpede naar het feit dat verdere onderhandelingen nog steeds mogelijk zijn.(Belga/KVDA/JH)