Anderlechthuurling Davy Roef wil bij Waasland-Beveren blijven

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Officieel wacht hij nog op een gesprek met Luc Devroe, maar aan zijn huidige club liet Davy Roef al weten dat hij zin heeft in nog een jaar Freethiel.

In de deal die Waasland-Beveren met Anderlecht maakte rond de overgang van de Japanner Ryota Morioka zat ook een akkoord over het langer lenen van Davy Roef (24). Die moest wel voor eind maart zelf ook een beslissing nemen. Dat deed hij inmiddels.

Officieel communiceert de club daar nog niet over, want Roef wil nog een gesprek afwachten met Luc Devroe en het duurt nog even voor die in dienst kan komen van Anderlecht. De raad van mededinging moet immers nog groen licht geven voor de overname van de club door Marc Coucke. Maar intern deelde Roef zijn beslissing al wél mee. En die is positief.

Dat scheelt wat werk voor de scouting, die al op zoek moet naar een halve ploeg voor volgend seizoen. Komen immers zeker: een linksachter ( ErdinDemir weigert te verlengen), een centrale verdediger ( Rudy Camacho vertrok alsnog naar Toronto), een verdedigende middenvelder, een spelmaker en minstens één spits. Linksbuiten Opoku Ampomah moet in principe nog minstens één seizoen blijven. Het voordeel van Waasland-Beveren tegenover andere jaren in de zoektocht naar vers bloed, is dat er nu wat centen in de oorlogskas zitten.

Als volgende week play-off 2 begint, wat zijn dan nog de ambities? Wat experimenteren. Deze week zitten bestuur en trainer samen. Sven Vermant zal worden gevraagd om wat jongens die tot dusver minder aan spelen toekwamen, uit te proberen.

In principe is Chelseahuurling Victorien Angban bereid om nog een jaar langer te blijven, maar of dat zo is, hangt straks af van zijn bazen. Louis Verstraete werd bij Gent voor anderhalf jaar gehuurd, maar de club wil zien wat Joachim Van Damme, in wie Vermant vooral een centrale verdediger ziet, als zes in zijn mars heeft. Idem dito op linksachter: nu Demir niet bijtekent, wil men graag de van Anderlecht gehuurde Daam Foulon, momenteel met de U19 in Spanje, eens een paar wedstrijden in actie zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content