'Dennis is geblesseerd, maar daar plaats ik toch een vraagteken bij', verrast Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad. 'Blijkbaar wil hij absoluut weg, terwijl ik denk dat Praet hier nog veel zou kunnen realiseren. Zijn omgeving zit al met haar hoofd bij een andere ploeg.'

De sterkhouder van Anderlecht viel uit op de ploegstage van de Brusselaars in Oostenrijk met een aanslepende liesblessure. Door zijn nukkige houding toen werden er al vragen gesteld rond zijn toekomst in het Astridpark. Volgens sommige media was hij het niet eens met nieuwe trainer René Weiler en staken transferperikelen toen al de kop op. De middenvelder zelf ontkende de insinuaties op sociale media, hoewel een transfer naar het Spaanse Sevilla nakende lijkt. Dat de grote clubbaas zich nu vragen stelt, is op z'n minst opmerkelijk.

Thielemans

Ook een ander goudhaantje staat tegenwoordig nadrukkelijk in de belangstelling. Youri Thielemans liet in de wedstrijd tegen Rostov zien klaar te zijn voor een sterk jaar en vooral het Italiaanse AS Roma wil hem voor de neus van Europese topclubs bij Anderlecht wegplukken. 'Thielemans bereikt stilaan weer zijn niveau van de play-offs van twee jaar geleden", vindt Vanden Stock, "maar naar mijn idee moet Youri nog minstens twee jaar in Anderlecht blijven. De allergrootste teams zitten nog niet op hem te wachten. Toch niet als basisspeler. Dan is hij beter af hier.' (JF)

'Dennis is geblesseerd, maar daar plaats ik toch een vraagteken bij', verrast Roger Vanden Stock in Het Nieuwsblad. 'Blijkbaar wil hij absoluut weg, terwijl ik denk dat Praet hier nog veel zou kunnen realiseren. Zijn omgeving zit al met haar hoofd bij een andere ploeg.'De sterkhouder van Anderlecht viel uit op de ploegstage van de Brusselaars in Oostenrijk met een aanslepende liesblessure. Door zijn nukkige houding toen werden er al vragen gesteld rond zijn toekomst in het Astridpark. Volgens sommige media was hij het niet eens met nieuwe trainer René Weiler en staken transferperikelen toen al de kop op. De middenvelder zelf ontkende de insinuaties op sociale media, hoewel een transfer naar het Spaanse Sevilla nakende lijkt. Dat de grote clubbaas zich nu vragen stelt, is op z'n minst opmerkelijk. Ook een ander goudhaantje staat tegenwoordig nadrukkelijk in de belangstelling. Youri Thielemans liet in de wedstrijd tegen Rostov zien klaar te zijn voor een sterk jaar en vooral het Italiaanse AS Roma wil hem voor de neus van Europese topclubs bij Anderlecht wegplukken. 'Thielemans bereikt stilaan weer zijn niveau van de play-offs van twee jaar geleden", vindt Vanden Stock, "maar naar mijn idee moet Youri nog minstens twee jaar in Anderlecht blijven. De allergrootste teams zitten nog niet op hem te wachten. Toch niet als basisspeler. Dan is hij beter af hier.' (JF)