'Anthony Vanden Borre (29) bergt voetbalschoenen op'

10/01/17 om 10:46 - Bijgewerkt om 13:32

Bron: Belga

Voormalig Rode Duivel Anthony Vanden Borre zet op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière, zo melden verschillende kranten.

'Anthony Vanden Borre (29) bergt voetbalschoenen op'

Anthony Vanden Borre © Belga Image

'VDB' heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd, maar dat zou volgens La Dernière Heure in de komende dagen gebeuren.

De krant schrijft dat 'het hoofd en het lichaam niet meer mee willen'. Ook volgens Het Nieuwsblad kan de speler het mentaal en fysiek niet meer opbrengen.

Vanden Borre wordt dit seizoen door RSC Anderlecht uitgeleend aan het Franse Montpellier, maar kwam daar sinds 4 november niet meer in actie. Sinds Kerstmis zou hij niet meer opgedaagd zijn bij de club.

Turbulente carrière

Montpellier bood Vanden Borre vorige zomer een uitweg, nadat de speler op een dood spoor was geraakt bij RSC Anderlecht. De rechtsback speelde in de zomer van 2014 na een zoveelste herlancering van zijn carrière nog het WK met de Rode Duivels in Brazilië, maar maakte zich een jaar later onmogelijk bij Paars-wit door in een lang interview met enkele kranten hard uit te halen naar enkele ploegmaats ('In de kleedkamer zitten blijkbaar janetten die bang zijn dat men hen besmeurt in de media') en toenmalig RSCA-trainer Besnik Hasi ('Die telt niet meer voor mij').

Er werd toen niet meteen een nieuwe ploeg gevonden voor de verdediger, waardoor hij een jaar moest trainen en spelen met de beloften en de B-kern. In een exclusief interview met Sport/Voetbalmagazine een jaar geleden gaf hij aan een streep te willen trekken onder alles wat er gebeurd is, maar ook onder de nieuwe coach René Weiler kon Vanden Borre niet rekenen op een stek in de A-kern.

Onze partners