Anthony Vanden Borre werd enkele dagen geleden teruggezet naar de B-kern van Anderlecht. De 27-jarige verdediger legt in Het Laatste Nieuws en de Sudpressekranten uit dat hij na de competitienederlaag in Oostende de technische staf had aangeraden 'eens naar zichzelf te kijken' in plaats van alleen naar de spelers te wijzen.

'Daarna maakte meneer Van Holsbeeck (de manager, nvdr.) me duidelijk dat ik beter even met de B-kern zou trainen. Ik heb nergens meegemaakt dat je gestraft wordt omdat je je gevoelens uit. Dit kwam sommigen goed uit om me weg te krijgen.'

Geen vrienden

De 28-voudige Rode Duivel doelt daarmee vooral op trainer Besnik Hasi. 'Hij heeft een probleem met mij maar zal dat nooit in mijn gezicht zeggen. Hasi hangt graag "de king" uit. Het is onmogelijk met hem in dialoog te gaan. Het interesseert me ook niet.'

Op steun van ploegmaats rekent VDB evenmin. 'In de kleedkamer zitten blijkbaar janetten die bang zijn. Ik heb er geen vrienden en heb er ook geen nood aan.'

Niet vertrekken

Ondanks de felle kritiek wil Vanden Borre toch niet alle bruggen met zijn club opblazen. 'Ik wil niet vertrekken. Ik zit hier goed en heb nog drie jaar contract. Ze kunnen me zelfs met een pistool tegen mijn hoofd niet dwingen om weg te gaan', aldus VDB.

'Het is simpel: ik train met de B-kern en zolang Hasi trainer is, blijf ik daar wellicht. Een maand, een jaar of drie jaar, het maakt me niet uit. Ik zal élke dag met plezier naar de training gaan, hard werken en de jongeren met raad en daad bijstaan.' (Belga/KVDA)

Anderlecht geeft om 11 uur een persconferentie over de zaak-Vanden Borre. Van Holsbeeck zal de pers te woord staan, meldt Sporza.

Anthony Vanden Borre werd enkele dagen geleden teruggezet naar de B-kern van Anderlecht. De 27-jarige verdediger legt in Het Laatste Nieuws en de Sudpressekranten uit dat hij na de competitienederlaag in Oostende de technische staf had aangeraden 'eens naar zichzelf te kijken' in plaats van alleen naar de spelers te wijzen. 'Daarna maakte meneer Van Holsbeeck (de manager, nvdr.) me duidelijk dat ik beter even met de B-kern zou trainen. Ik heb nergens meegemaakt dat je gestraft wordt omdat je je gevoelens uit. Dit kwam sommigen goed uit om me weg te krijgen.' De 28-voudige Rode Duivel doelt daarmee vooral op trainer Besnik Hasi. 'Hij heeft een probleem met mij maar zal dat nooit in mijn gezicht zeggen. Hasi hangt graag "de king" uit. Het is onmogelijk met hem in dialoog te gaan. Het interesseert me ook niet.' Op steun van ploegmaats rekent VDB evenmin. 'In de kleedkamer zitten blijkbaar janetten die bang zijn. Ik heb er geen vrienden en heb er ook geen nood aan.'Ondanks de felle kritiek wil Vanden Borre toch niet alle bruggen met zijn club opblazen. 'Ik wil niet vertrekken. Ik zit hier goed en heb nog drie jaar contract. Ze kunnen me zelfs met een pistool tegen mijn hoofd niet dwingen om weg te gaan', aldus VDB. 'Het is simpel: ik train met de B-kern en zolang Hasi trainer is, blijf ik daar wellicht. Een maand, een jaar of drie jaar, het maakt me niet uit. Ik zal élke dag met plezier naar de training gaan, hard werken en de jongeren met raad en daad bijstaan.' (Belga/KVDA)