'Een keuze van het hart', vertelt de 29-jarige rechterflankverdediger op een persconferentie. Eind januari had de ex-Rode Duivel nog laten verstaan dat hij stopte met voetballen, op 28 februari ontbond hij zijn lopende contract bij RSC Anderlecht.

Geboren

De ex-speler van onder andere Anderlecht, Genk, Portsmouth en Montpellier wordt de eerste Europese speler die voor TP Mazembe, de grootste club uit Congo, gaat voetballen. Voor Vanden Borre voelt het als thuiskomen, want de Belg met Congolese roots werd geboren in Likasi, op een uur van Lubumbashi, de thuishaven van TP Mazembe.

'Jullie kennen de club misschien niet zo goed, maar voor mij is het iets heel groots. Het was een keuze van het hart', vertelt Vanden Borre.

De ex-Rode Duivel gaat niet naar Congo om uit te bollen en wil in de komende jaren nog verschillende prijzen behalen met zijn nieuwe club.

Rode Duivels

Het nieuws dat hij wilde stoppen ontkent Vanden Borre. 'Dat is nooit in mijn gedachten opgekomen, daarvoor hou ik te veel van het voetbal.'

De rechtsvoetige verdediger is zelfs overtuigd dat hij nog Rode Duivel kan worden. 'Eerlijk? Ja, ik kan nog Rode Duivel worden. TP Mazembe is een grotere club dan vele Chinese clubs.'

Hoe lang de Brusselaar zich aan de club verbindt is nog niet duidelijk. 'Het is een moraal contract voor meerdere jaren', aldus Vanden Borre.

'Een keuze van het hart', vertelt de 29-jarige rechterflankverdediger op een persconferentie. Eind januari had de ex-Rode Duivel nog laten verstaan dat hij stopte met voetballen, op 28 februari ontbond hij zijn lopende contract bij RSC Anderlecht.De ex-speler van onder andere Anderlecht, Genk, Portsmouth en Montpellier wordt de eerste Europese speler die voor TP Mazembe, de grootste club uit Congo, gaat voetballen. Voor Vanden Borre voelt het als thuiskomen, want de Belg met Congolese roots werd geboren in Likasi, op een uur van Lubumbashi, de thuishaven van TP Mazembe. 'Jullie kennen de club misschien niet zo goed, maar voor mij is het iets heel groots. Het was een keuze van het hart', vertelt Vanden Borre. De ex-Rode Duivel gaat niet naar Congo om uit te bollen en wil in de komende jaren nog verschillende prijzen behalen met zijn nieuwe club. Het nieuws dat hij wilde stoppen ontkent Vanden Borre. 'Dat is nooit in mijn gedachten opgekomen, daarvoor hou ik te veel van het voetbal.' De rechtsvoetige verdediger is zelfs overtuigd dat hij nog Rode Duivel kan worden. 'Eerlijk? Ja, ik kan nog Rode Duivel worden. TP Mazembe is een grotere club dan vele Chinese clubs.' Hoe lang de Brusselaar zich aan de club verbindt is nog niet duidelijk. 'Het is een moraal contract voor meerdere jaren', aldus Vanden Borre.