"Ik herken nog altijd het warme en familiale karakter van de club", zegt Aimé Anthuenis. "Een heel energierijk bestuur, met veel werkkracht en enthousiasme. Ik heb de indruk dat de groei zich blijft doorzetten, want ze hebben nu toch al meer dan 20.000 abonnees."

"Financieel is het nog altijd een club die heel behoedzaam met zijn geld omspringt. Niet voor niks behoren ze daardoor tot de top van België, zeker na de verkoop nog niet zo lang geleden van Christian Benteke, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne."

Mboyo

De komst van Ilombe Mboyo vindt de ex-bondscoach alvast een goede investering, ondanks de vier miljoen euro die Genk daarvoor aan AA Gent betaalde.

"Oké, Mboyo is misschien al 26 en op zijn top. Alleen mag je bij zulke spitsen niet denken aan een eventuele doorverkoop. Ik kan het bestuur volgen: ze hadden al een brede kern, maar zochten nog iemand die twee beslissende spelers van vorig seizoen - Elyaniv Barda en Glynor Plet - kon vervangen. Zowel in competitieverband als Europees brachten die jongens bij hun invalbeurt vaak iets extra met goals of beslissende passen."

"Mboyo maakte niet alleen 21 doelpunten voor AA Gent, hij beschikt ook over een aantal specifieke wapens: hij heeft een actie in huis, is bijzonder balvast en denkt heel collectief. Het zal nog even wat zoeken zijn naar zijn beste positie. Waarschijnlijk is dat diep voorin, met Jelle Vossen in de rug. Maar Mboyo kan ook vanaf de linker- of rechterkant worden ingezet. Je mag hem zeker niet te vroeg evalueren. De echte competitie begint pas in maart volgend jaar, met de start van de play-offs."

Titelkandidaat

"Genk huldigt gelukkig het principe dat ze als ze iemand halen, hij in principe voor een meerwaarde moet zorgen. Ik merk bijzonder veel stabiliteit en continuïteit, ook in de sportieve en medische omkadering, hetgeen toch de afgelopen jaren leidde tot succes, met de bekerwinst en de zestiende finales van de Europa League. Op dat vlak zit het dus goed."

"In Genk heb je nog veel standvastigheid, ondanks het vluchtige van het moderne voetbal. Daarom mag voorzitter Herbert Houben nu zeggen dat ze titelkandidaat zijn. Dit Genk is een waardige titelpretendent, net als Anderlecht, Club Brugge en Standard."

Eigen jeugd

Enig minpuntje bij de Genkenaars is voorlopig het gebrek aan doorstroming van eigen jeugd naar de eerste ploeg.

Anthuenis sust: "Ze zitten daar niet stil. Natuurlijk mag je niet verwachten dat Siebe Schrijvers al meteen de basiself haalt. Wees maar gerust dat assistent Pierre Denier - een monument met veel inspraak, net als doelmannentrainer Guy Martens - wel zal aangeven wanneer hij er klaar voor is. Ik ben er ook van overtuigd dat Been dagelijks op training voldoende ziet."

"Ik herken nog altijd het warme en familiale karakter van de club", zegt Aimé Anthuenis. "Een heel energierijk bestuur, met veel werkkracht en enthousiasme. Ik heb de indruk dat de groei zich blijft doorzetten, want ze hebben nu toch al meer dan 20.000 abonnees.""Financieel is het nog altijd een club die heel behoedzaam met zijn geld omspringt. Niet voor niks behoren ze daardoor tot de top van België, zeker na de verkoop nog niet zo lang geleden van Christian Benteke, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne." MboyoDe komst van Ilombe Mboyo vindt de ex-bondscoach alvast een goede investering, ondanks de vier miljoen euro die Genk daarvoor aan AA Gent betaalde. "Oké, Mboyo is misschien al 26 en op zijn top. Alleen mag je bij zulke spitsen niet denken aan een eventuele doorverkoop. Ik kan het bestuur volgen: ze hadden al een brede kern, maar zochten nog iemand die twee beslissende spelers van vorig seizoen - Elyaniv Barda en Glynor Plet - kon vervangen. Zowel in competitieverband als Europees brachten die jongens bij hun invalbeurt vaak iets extra met goals of beslissende passen." "Mboyo maakte niet alleen 21 doelpunten voor AA Gent, hij beschikt ook over een aantal specifieke wapens: hij heeft een actie in huis, is bijzonder balvast en denkt heel collectief. Het zal nog even wat zoeken zijn naar zijn beste positie. Waarschijnlijk is dat diep voorin, met Jelle Vossen in de rug. Maar Mboyo kan ook vanaf de linker- of rechterkant worden ingezet. Je mag hem zeker niet te vroeg evalueren. De echte competitie begint pas in maart volgend jaar, met de start van de play-offs."Titelkandidaat"Genk huldigt gelukkig het principe dat ze als ze iemand halen, hij in principe voor een meerwaarde moet zorgen. Ik merk bijzonder veel stabiliteit en continuïteit, ook in de sportieve en medische omkadering, hetgeen toch de afgelopen jaren leidde tot succes, met de bekerwinst en de zestiende finales van de Europa League. Op dat vlak zit het dus goed.""In Genk heb je nog veel standvastigheid, ondanks het vluchtige van het moderne voetbal. Daarom mag voorzitter Herbert Houben nu zeggen dat ze titelkandidaat zijn. Dit Genk is een waardige titelpretendent, net als Anderlecht, Club Brugge en Standard."Eigen jeugdEnig minpuntje bij de Genkenaars is voorlopig het gebrek aan doorstroming van eigen jeugd naar de eerste ploeg. Anthuenis sust: "Ze zitten daar niet stil. Natuurlijk mag je niet verwachten dat Siebe Schrijvers al meteen de basiself haalt. Wees maar gerust dat assistent Pierre Denier - een monument met veel inspraak, net als doelmannentrainer Guy Martens - wel zal aangeven wanneer hij er klaar voor is. Ik ben er ook van overtuigd dat Been dagelijks op training voldoende ziet."