Antwerp bouwt verder

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Bart De Wever opende de nieuwe tribune op Antwerp, waar met man en macht vijf maanden aan gewerkt werd.

‘Als Antwerp in 20 weken een tribune kan bouwen, zorgen wij ervoor dat die Oosterweelverbinding er in 19 weken komt. Paul Gheysens heeft dat beloofd’, zo grapte burgemeester Bart De Wever bij de officiële opening van de nieuwe hoofdtribune van Antwerp.

Af is die nog lang niet – toiletten die niet werkten en een lift die het af en toe liet afweten – maar je moet al een muggenzifter zijn om je daaraan te ergeren.

Zaterdag werd (een door het deel van het publiek tijdens zijn korte speech uitgefloten) burgemeester Bart De Wever bij de opening geflankeerd door Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio.

De tribune is 114 meter lang, 50 meter breed en 35 hoog, telt 5000 zitjes en is bijna 17.000 vierkante meter groot, met ledverlichting die langs de gevels loopt. Tot letterlijk de laatste seconde werd gewerkt, tijdens de rondleiding van de media werden de laatste toiletpotten nog opgehangen.

Goedkoop zijn de zitjes niet, en wie er wil eten of drinken, moet diep in de zakken tasten, maar vergeleken met de bouwval van vroeger is het genieten. Net als in Gent staat er een icoon dat afsteekt tegen de rest van de buurt.

Op naar fase twee van de bouw: naast het afwerken van tribune 1, het platgooien van het oude businessgebouw, die een familietribune wordt. En daarna kan werk gemaakt worden van tribune 2. Of komt er tegen dan een gloednieuw stadion en ontwikkelt Ghelamco dit alles tot een ecowijk Bosuil, naar het voorbeeld van Gent en zijn ecowijk Gantoise?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content