De 23-jarige speler van Beerschot-Wilrijk overleed na een hartfalen op het veld. Het initiatief van Act As One is opvallend omdat de rivaliteit tussen Antwerp en Beerschot doorgaans niet speels of gezond meer is, maar wel scherp, bits en bij momenten ook agressief. Maar op het bloemstuk van Act As One stond te lezen: tranen hebben geen kleur.

"Als iemand in de fleur van zijn leven weggerukt wordt, overstijgt dat alle rivaliteit", zegt Jorgen Van Laer van Act As One. "Vandaar dit gebaar."

Aan de andere kant van de stad apprecieert Beerschot het initiatief, laat persverantwoordelijke Danny Geerts weten. "Het bloemstuk is in dank aanvaard", aldus de persverantwoordelijke van de kampioen in vierde klasse C. "Iedereen reageert er heel positief op. In de loop van de week waren ook al wat individuele Antwerpsupporters rood-witte bloemetjes komen afgeven. Het is hartverwarmend dat zoiets kan. Na zo'n voorval vind je mekaar in het verdriet. Of je een paars-witte of rood-witte sjaal draagt, maakt dan geen verschil. We zijn allemaal voetbalsupporters."

(Kristof De Ryck)

De 23-jarige speler van Beerschot-Wilrijk overleed na een hartfalen op het veld. Het initiatief van Act As One is opvallend omdat de rivaliteit tussen Antwerp en Beerschot doorgaans niet speels of gezond meer is, maar wel scherp, bits en bij momenten ook agressief. Maar op het bloemstuk van Act As One stond te lezen: tranen hebben geen kleur. "Als iemand in de fleur van zijn leven weggerukt wordt, overstijgt dat alle rivaliteit", zegt Jorgen Van Laer van Act As One. "Vandaar dit gebaar." Aan de andere kant van de stad apprecieert Beerschot het initiatief, laat persverantwoordelijke Danny Geerts weten. "Het bloemstuk is in dank aanvaard", aldus de persverantwoordelijke van de kampioen in vierde klasse C. "Iedereen reageert er heel positief op. In de loop van de week waren ook al wat individuele Antwerpsupporters rood-witte bloemetjes komen afgeven. Het is hartverwarmend dat zoiets kan. Na zo'n voorval vind je mekaar in het verdriet. Of je een paars-witte of rood-witte sjaal draagt, maakt dan geen verschil. We zijn allemaal voetbalsupporters."(Kristof De Ryck)