"Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten. De kritiek daarop is terecht", klinkt het. "Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer."

Het statement komt er op een moment waarop het duidelijk geworden is dat vanwege de komst van Overmars naar Deurne-Noord heel wat sponsors en partners de club de rug toekeren. Het bedrijf Select Group was donderdag het eerst om aan te kondigen dat de samenwerking na dit seizoen beëindigd wordt. Ook Havenbedrijf Descroes zou volgens Belgische media de samenwerking met Antwerp stopzetten. Het bedrijf was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Nieuwsplatform Flows weet dan weer dat er volgende week een raad van bestuur op de agenda staat bij Port of Antwerp waarbij de kwestie besproken zal worden. Havenschepen Annick De Ridder zou om een doorlichting vragen.

Overmars als nieuwe TD bij Antwerp is een zeer opvallende aanstelling, want de Nederlander besloot begin vorige maand te vertrekken bij Ajax, na meldingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van de Amsterdamse club. Hij zou gedurende een langere periode aan meerdere vrouwelijke collega's grensoverschrijdende berichten hebben gestuurd. Nu is hij naar eigen zeggen "klaar voor een nieuw hoofdstuk" in zijn carrière. Antwerp stelt dan weer Overmars een tweede kans te willen geven.

"Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen", klinkt het donderdag bij de club.

"Het welzijn van al onze medewerkers staat centraal in onze werking. We hebben dan ook sinds jaren een unaniem gedragen gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid voor de club. We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt. We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt. Met al onze medewerkers werd ondertussen uitvoerig overlegd. Ze kregen hierbij de kans om de nodige vragen te stellen. Zij hebben het volste vertrouwen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving."

"Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten. De kritiek daarop is terecht", klinkt het. "Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer." Het statement komt er op een moment waarop het duidelijk geworden is dat vanwege de komst van Overmars naar Deurne-Noord heel wat sponsors en partners de club de rug toekeren. Het bedrijf Select Group was donderdag het eerst om aan te kondigen dat de samenwerking na dit seizoen beëindigd wordt. Ook Havenbedrijf Descroes zou volgens Belgische media de samenwerking met Antwerp stopzetten. Het bedrijf was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Nieuwsplatform Flows weet dan weer dat er volgende week een raad van bestuur op de agenda staat bij Port of Antwerp waarbij de kwestie besproken zal worden. Havenschepen Annick De Ridder zou om een doorlichting vragen. Overmars als nieuwe TD bij Antwerp is een zeer opvallende aanstelling, want de Nederlander besloot begin vorige maand te vertrekken bij Ajax, na meldingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van de Amsterdamse club. Hij zou gedurende een langere periode aan meerdere vrouwelijke collega's grensoverschrijdende berichten hebben gestuurd. Nu is hij naar eigen zeggen "klaar voor een nieuw hoofdstuk" in zijn carrière. Antwerp stelt dan weer Overmars een tweede kans te willen geven. "Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen", klinkt het donderdag bij de club. "Het welzijn van al onze medewerkers staat centraal in onze werking. We hebben dan ook sinds jaren een unaniem gedragen gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid voor de club. We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt. We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt. Met al onze medewerkers werd ondertussen uitvoerig overlegd. Ze kregen hierbij de kans om de nodige vragen te stellen. Zij hebben het volste vertrouwen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving."