The Great Old mag zich dus Ploeg van't Stad noemen, althans minstens tot 29 april want dan staat de terugwedstrijd op het Kiel op het programma.

William Owusu maakte beide doelpunten voor de thuisploeg.

Acht jaar

In de eerste derby sinds de vriendschappelijke wedstrijd van 2010 konden de bezoekers op de Bosuil in het wedstrijdbegin niet rekenen op de steun van hun volledige aanhang, want door een busregeling waren zij niet tijdig in Deurne-Noord geraakt.

De Beerschot-fans waren wel tijdig ter plaatse om Owusu op het halfuur de openingstreffer te zien scoren (1-0).

Aan inzet en wilskracht geen gebrek langs beide kanten, maar uitgespeelde kansen waren er niet al te veel in een sfeervolle Bosuil. Het was dan ook tot de slotminuten wachten vooraleer Owusu (88.) na mistasten in de bezoekende defensie de 2-0 eindstand op het scorebord zette. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar de krul van uitblinker Ivo Rodrigues zoefde naast.

Stand

Voor Antwerp was het de eerste zege in play-off 2, na een zware 4-0 nederlaag in Sint-Truiden en een 3-3 gelijkspel tegen KV Oostende. Met de driepunter op zak klimmen ze met vier punten naar de tweede plaats, op drie punten van leider Lokeren. STVV en Oostende sluiten zondagavond de derde speeldag af. Beerschot Wilrijk zakt voorlopig met twee punten naar de vierde plaats.

The Great Old mag zich dus Ploeg van't Stad noemen, althans minstens tot 29 april want dan staat de terugwedstrijd op het Kiel op het programma. William Owusu maakte beide doelpunten voor de thuisploeg.In de eerste derby sinds de vriendschappelijke wedstrijd van 2010 konden de bezoekers op de Bosuil in het wedstrijdbegin niet rekenen op de steun van hun volledige aanhang, want door een busregeling waren zij niet tijdig in Deurne-Noord geraakt. De Beerschot-fans waren wel tijdig ter plaatse om Owusu op het halfuur de openingstreffer te zien scoren (1-0). Aan inzet en wilskracht geen gebrek langs beide kanten, maar uitgespeelde kansen waren er niet al te veel in een sfeervolle Bosuil. Het was dan ook tot de slotminuten wachten vooraleer Owusu (88.) na mistasten in de bezoekende defensie de 2-0 eindstand op het scorebord zette. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar de krul van uitblinker Ivo Rodrigues zoefde naast. Voor Antwerp was het de eerste zege in play-off 2, na een zware 4-0 nederlaag in Sint-Truiden en een 3-3 gelijkspel tegen KV Oostende. Met de driepunter op zak klimmen ze met vier punten naar de tweede plaats, op drie punten van leider Lokeren. STVV en Oostende sluiten zondagavond de derde speeldag af. Beerschot Wilrijk zakt voorlopig met twee punten naar de vierde plaats.