'Die 23 punten geven ons gedurende een bepaalde tijd een zekere rust, zaak is om te bevestigen', antwoordt de Roemeense strateeg. 'Ik vond onze resultaten tot dusver 'interessant' maar niet 'excellent'. We hebben verrast in het begin van het kampioenschap en thuis tegen Zulte Waregem waren we uitstekend. De andere resultaten waren soms heroïsch en we kenden nu en dan goeie periodes, maar grote voldoening gaf de heenronde mij niet. Toch zou het fenomenaal zijn, mochten we in de terugronde hetzelfde aantal punten realiseren. Voor hetzelfde aantal punten, zelfs een beetje minder, teken ik direct.'

Op de kwaliteit van het spel van Antwerp valt wel wat aan te merken. Wat vindt Bölöni daarvan? 'Natuurlijk verkies ik meer kwaliteit, maar denkt u even mee na: kunnen we dat ook? Hier wil ik mijn spelers absoluut niet afvallen, iedereen weet dat ik hen graag zie, maar willen is een, kunnen wat anders.

'Analyseer onze selectie: de helft van de spelers heeft nog niet te veel geproefd van voetballen in de Belgische eerste klasse. Misschien ís er een gebrek aan kwaliteit, maar daarvoor hebben we - in sommige wedstrijden - snel een oplossing gevonden.

'Wij winnen meer wedstrijden op verplaatsing dan thuis. Dat zegt een en ander, neen? Ik zou graag die thuiswedstrijden wat makkelijker winnen.

'Anderzijds valt me dit seizoen op: er zijn een paar ploegen die iets makkelijker winnen, iets meer techniek hebben, iets meer geduld ook en wat meer snelheid, maar zelfs zij steken er qua niveau niet veel bovenuit. Mijn indruk is dat het kampioenschap compacter is geworden en dat de onderste ploegen hun niveau hebben opgekrikt.

'We mogen vooral niet vergeten van waar we komen en moeten streven naar iets meer efficiëntie. En dan bedoel ik niet in de aanval, wel in het behouden van de bal, in het steunen van de aanval, in het optrekken van het ritme van het spel, om op die manier de verdediging van de tegenstander meer uit evenwicht te brengen. Meer dynamiek, inspiratie. En meer talent, had ik bijna gezegd, maar dat is er of dat is er niet. Dat kan je niet 'verhogen'."

Lees het volledige interview met Laszlo Bölöni in onze +zone of in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 29 november.

'Die 23 punten geven ons gedurende een bepaalde tijd een zekere rust, zaak is om te bevestigen', antwoordt de Roemeense strateeg. 'Ik vond onze resultaten tot dusver 'interessant' maar niet 'excellent'. We hebben verrast in het begin van het kampioenschap en thuis tegen Zulte Waregem waren we uitstekend. De andere resultaten waren soms heroïsch en we kenden nu en dan goeie periodes, maar grote voldoening gaf de heenronde mij niet. Toch zou het fenomenaal zijn, mochten we in de terugronde hetzelfde aantal punten realiseren. Voor hetzelfde aantal punten, zelfs een beetje minder, teken ik direct.' Op de kwaliteit van het spel van Antwerp valt wel wat aan te merken. Wat vindt Bölöni daarvan? 'Natuurlijk verkies ik meer kwaliteit, maar denkt u even mee na: kunnen we dat ook? Hier wil ik mijn spelers absoluut niet afvallen, iedereen weet dat ik hen graag zie, maar willen is een, kunnen wat anders. 'Analyseer onze selectie: de helft van de spelers heeft nog niet te veel geproefd van voetballen in de Belgische eerste klasse. Misschien ís er een gebrek aan kwaliteit, maar daarvoor hebben we - in sommige wedstrijden - snel een oplossing gevonden. 'Wij winnen meer wedstrijden op verplaatsing dan thuis. Dat zegt een en ander, neen? Ik zou graag die thuiswedstrijden wat makkelijker winnen. 'Anderzijds valt me dit seizoen op: er zijn een paar ploegen die iets makkelijker winnen, iets meer techniek hebben, iets meer geduld ook en wat meer snelheid, maar zelfs zij steken er qua niveau niet veel bovenuit. Mijn indruk is dat het kampioenschap compacter is geworden en dat de onderste ploegen hun niveau hebben opgekrikt. 'We mogen vooral niet vergeten van waar we komen en moeten streven naar iets meer efficiëntie. En dan bedoel ik niet in de aanval, wel in het behouden van de bal, in het steunen van de aanval, in het optrekken van het ritme van het spel, om op die manier de verdediging van de tegenstander meer uit evenwicht te brengen. Meer dynamiek, inspiratie. En meer talent, had ik bijna gezegd, maar dat is er of dat is er niet. Dat kan je niet 'verhogen'."